Η DEMO, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο της κοινωνικά υπεύθυνης λειτουργίας και με αυξημένο το αίσθημα της συνεισφοράς και αλληλεγγύης, προχώρησε σε υλοποίηση δράσης εθελοντικής  αιμοδοσίας για τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Σε συνεργασία με το Γ.Ν. Ευαγγελισμός, η δράση διοργανώθηκε, για ακόμη μια χρονιά, στα κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αττική, με σκοπό την ενίσχυση Τράπεζας Αίματος της DEMO. Στη συνέχεια, οι μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν, τίθενται στη διάθεση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

«Το 2006 εγκαινιάσαμε για πρώτη χρονιά την Τράπεζα Αίματος της DEMO. Έκτοτε, η Τράπεζα έχει καλύψει πολυάριθμες ανάγκες των εργαζομένων μας αλλά και των οικογενειών τους. Για όλους εμάς, η δράση αυτή ξεπερνά το πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως δίνοντας αίμα, σώζουμε τις ζωές των δικών μας ανθρώπων» δήλωσε η κα Ιωάννα Δέμου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος στη DEMO ABEE.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας ευθυγραμμίζεται με τον ανθρωποκεντρικό κώδικα αξιών της DEMO. Σύμφωνα με αυτόν, ο καθένας από εμάς αποτελεί έναν κρίκο μιας μεγαλύτερης αλυσίδας, που στηρίζεται στο ήθος, την αίσθηση ευθύνης αλλά και τη συναίσθηση της προσωπικής συμβολής στη διασφάλιση της άρτιας λειτουργίας της. Σήμερα, η εταιρεία απαρτίζεται από μια μεγάλη ομάδα που ξεπερνά τους 1.300 ανθρώπους, και αναμένεται ως το 2030 -και με την περάτωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη- να φτάσει τους 2.700 απασχολούμενους.

 

#########