Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμόνων και η Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας 2023 πρεσβεύουν την ισότιμη φροντίδα των πνευμόνων μας και την προστασία της περιβαλλοντικής υγείας και ασφάλειας της κοινωνίας μας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου (World Lung Day) και 26 Σεπτεμβρίου (World Environmental Health Day) εστιάζουμε στην προστασία της υγείας όλων ως απόλυτη καθημερινή προτεραιότητα και αναγνωρίζουμε την περιβαλλοντική υγεία ως βασική προϋπόθεση για την υγεία των πνευμόνων μας.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πνευμόνων 2023  «Πνοή ζωής: υγιείς πνεύμονες για όλους» έχει ως στόχο να επισημάνει τη σημασία της προσβάσιμης και ισότιμης φροντίδας υγείας των πνευμόνων για κάθε άνθρωπο, χωρίς κοινωνικοοικονομικούς ή γεωγραφικούς αποκλεισμούς. Αποτελεί ένα κάλεσμα για δράση, με στόχο την προώθηση της υγείας των πνευμόνων, ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας 2023 εστιάζει στην Παγκόσμια Περιβαλλοντική Δημόσια Υγεία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα παγκόσμια περιβαλλοντικά ζητήματα ευθύνονται μεταξύ άλλων για περισσότερες από 100 ασθένειες. Η χάραξη στρατηγικής για τη δημόσια υγεία θα πρέπει πρωτίστως να βασίζεται στην ενημέρωση, στην κατανόηση των κινδύνων, στην ανάπτυξη των πόρων για την προστασία της υγείας όλων μας αλλά και ολόκληρου του πλανήτη.

Η FairLife L.C.C., συνεχίζοντας με την ίδια αφοσίωση το έργο της για την υγεία των πνευμόνων, την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, δημιούργησε ένα βίντεο με αφορμή τις δύο Παγκόσμιες Ημέρες. Πρωταγωνιστές σε αυτό το βίντεο είναι ο νέος ambassador της FairLife Αντώνης Τσαπατάκης, Παραολυμπιονίκη, Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης και Αξιωματικό Ελλάς, η ορειβάτισσα  και πρέσβειρα της FairLife L.C.C. Κική Τσακαλδήμη και ο μαθητής Λυκείου, εκπρόσωπος της νέας γενιάς, Eric Bell. Καλωσορίζουμε τον Αντώνη στην οικογένεια της FairLife και τον ευχαριστούμε θερμά που στηρίζει το έργο μας καθώς για όλους μας ο Αντώνης αποτελεί παράδειγμα εσωτερικής δύναμης και σθένους. Πέτυχε όχι μόνον να αντιμετωπίσει τις αντιξοότητες και τις  δυσκολίες της ζωής αλλά να τις μετατρέψει σε ευκαιρίες για νέα λαμπρά ξεκινήματα.

Ο Αντώνης, η Κική και ο Eric μοιράζονται – ο καθένας από το φυσικό αθλητικό του περιβάλλον αλλά και μαζί – τις σκέψεις και τα ακόλουθα μηνύματα αφύπνισης:

Κική Τσακαλδήμη : ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΝΑ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ

Αντώνης Τσαπατάκης: ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΕΡΑΣ. ΥΓΙΕΙΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

Eric Bell: ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

#########