Το 4o Πανελλήνιο Συνέδριο «Sports Cardiology 2023» με Διεθνή Συμμετοχή, φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, στην αρχαία Ολυμπία, και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου 2023, υπό την προεδρία του επεμβατικού Καρδιολόγου, Διευθυντή B’ Καρδιολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Adjunct Professor in Cardiology, E.U.C. και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητικής Καρδιολογίας, κ. Σπύρου Παπαϊωάννου.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρίας, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, του American Heart Center, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου και του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών.

Η μεγάλη ανταπόκριση των τριών προηγούμενων συνεδρίων στον αναδυόμενο αυτόν τομέα της καρδιολογίας, στον οποίο εμπλέκονται πολλές ιατρικές ειδικότητες και απαιτείται πολύπλευρη προσέγγιση και αντιμετώπιση, οδήγησε στο να διευρυνθεί η θεματολογία με ένα ακόμα πλουσιότερο επιστημονικό πρόγραμμα.

Στη συνάντηση αυτή, θα αναλυθούν σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο τους Καρδιολόγους αλλά και όλους όσους ασχολούνται με τον Αθλητισμό επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά. Κρίσιμα ζητήματα όπως ο αιφνίδιος θάνατος σε αθλητές, τα όρια της άσκησης σε καρδιοπαθείς και μη κάτω από φυσιολογικές έως και ακραίες συνθήκες, ο ρόλος της διατροφής και της χρήσης αναβολικών στους αθλητές είναι μερικά από αυτά.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και διεθνείς προσωπικότητες του αθλητισμού.

Το συνέδριο θα έχει ταυτόχρονη διαδικτυακή και διαδραστική αναμετάδοση, ενώ σημειώνεται ότι αξιολογήθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 21.

 

 

#########