Δήλωση εκανε η Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που λόγω του επιστημονικού της βάρους θα συζητηθεί, αναφερόμενη στη Θεία Κοινωνία και τον κορωνοϊό.
«Εγώ προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θα πηγαίνουν στην εκκλησία αλλά θα έλεγα άτομα τα οποία άνω των 65 ετών που έχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα με τα νεφρά ή σε ανοσοκαταστολή, έχουν κάποιο όγκο, κάποιο αιματολογικό νόσημα, άτομα που παίρνουν κορτιζόνη, αυτά τα άτομα μέχρι να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ιστορία, γιατί μακάρι να μην έχει γίνει διασπορά και να μείνει εκεί που είμαστε μπορούν αρχικά μέχρι νεότερης οδηγίας να παρακολουθούν κι από το σπίτι τους από την τηλεόραση», δήλωσε στον Realfm 97,8 η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να πάρεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη παίρνεις γιατί μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού. Το μεγαλύτερο μυστήριο, ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις και δεν κοινωνείς.

Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται

Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Όταν είναι τέτοιο μυστήριο και πας και κοινωνείς ό,τι σπουδαιότερο υπάρχει στη ζωή ενός ανθρώπου. Αν εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι με τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο», τόνισε η κ. Γιαμαρέλλου.

Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου».