Η εξάμηνη θεματική ενότητα του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ «Η Γεύση της Εποχής: Τα Λαχανικά!» ολοκληρώνεται στο τέλος του χρόνου. Γι’ αυτό το λόγο, οι Δήμοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανέλαβαν, μέσα από εκδηλώσεις, να ενημερώσουν τους κατοίκους τους για τα πολυάριθμα οφέλη των λαχανικών!

 

 

Ο Δήμος Περάματος αποφάσισε να μυήσει τους μαθητές του Α’ Παιδικού Σταθμού Περάματος στον κόσμο των λαχανικών μέσα από μια πρωτότυπη εκδήλωση. Τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, φύτεψαν έναν λαχανόκηπο στο προαύλιο του σχολείου τους! Με τις συμβουλές που τους έδωσε η διαιτολόγος αλλά και την επαφή με τα λαχανικά, οι μικροί μαθητές γνώρισαν τα διαφορετικά είδη των λαχανικών και τα οφέλη που τους προσφέρουν!

Ο Δήμος Αμαρουσίου ολοκλήρωσε τις μετρήσεις βάρους και ύψους των παιδιών επιλεγμένων σχολείων του Δήμου. Παρών στη διαδικασία ήταν και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα παιδιά.

Στις 10 Δεκεμβρίου, στην Άμφισσα τα λαχανικά συνδυάστηκαν με το πνεύμα των Χριστουγέννων αφού όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου, στόλισαν το «Χριστουγεννιάτικο Φρούτο-Λαχανόδεντρο» με φρούτα και λαχανικά από χαρτόνι! Το πρόγραμμα για τη συνέχεια είχε παιχνίδι με λαχανικά, αλλά και πολλά δώρα για τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου κάλεσε όλους τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων του Δήμου να μαγειρέψουν μαζί με τους γονείς τους έχοντας ως βάση τα λαχανικά και να μοιραστούν τις δημιουργίες τους την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Το αποτέλεσμα ήταν ένας τεράστιος μπουφές λαχανικών στο Δημαρχείο Π. Φαλήρου! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλες τις συνταγές, να παίξουν και να ετοιμάσουν μια νόστιμη σαλάτα με τη βοήθεια ενός σεφ!

 

Η τοπική ομάδα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ του Δήμου Γαλατσίου, διοργάνωσε έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Μπορούν τα Λαχανικά να γίνουν τέχνη;» με έργα των παιδιών που συμμετέχουν στα τμήματα ζωγραφικής του Δήμου. Η έκθεση έγινε στα Στέκια Νεολαίας και παράλληλα δίνονταν μίνι ομιλίες σχετικά με την υγιεινή διατροφή και φυσικά, τα λαχανικά.

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια, ομιλίες αλλά και πολύ παιχνίδι με επίκεντρο τα λαχανικά, ο Δήμος Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης προσέλκυσε το ενδιαφέρον των μαθητών των παιδικών σταθμών. Μικροί και μεγάλοι που ήταν παρόντες στις επισκέψεις της τοπικής ομάδας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, ενημερώθηκαν για τα πολλαπλά προτερήματα των λαχανικών και πήραν συμβουλές για σωστή διατροφή.

 

Οι Δήμοι που συμμετέχουν στο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ κατάφεραν μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές εκδηλώσεις να κάνουν τα παιδιά να αγαπήσουν τα λαχανικά και να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή, με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Από τον Ιανουάριο του 2011 θα ξεκινήσει η νέα ενότητα του προγράμματος με τίτλο «Απλός, Υγιεινός και Οικονομικός Τρόπος Διατροφής», ενώ γύρω από το ίδιο θέμα θα επικεντρωθεί και το 2ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

 

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode είναι το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour  και ο όμιλος Carrefour στην Ελλάδα, στα πλαίσια των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που αναλαμβάνουν με σκοπό την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ενώ το πρόγραμμα υποστηρίζεται και από την εταιρία FERRERO.

#########