Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2010.
Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την ανάπτυξη μηχανισμών ιατρικής πρόληψης δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οργανώνει το Μήνα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού και σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ.Η κοινωνική αυτή δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικών Δράσεων του οργανισμού με την ευκαιρία του Μήνα Πρόληψης  κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Μάρτιος 2010 – Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα για δωρεάν πραγματοποίηση της εξέτασης ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης αίματος στα κόπρανα (Mayer Κοπράνων) σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55-70 ετών στις μονάδες του Ομίλου Βιοιατρική (Βιοιατρική, Ευρωδιάγνωση, Βιοκλινική Αθήνας – Πειραιά – Θεσσαλονίκης) σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης

.

H δράση αυτή στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού τόσο για την αξία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης στην έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου (δεύτερου σε θνησιμότητα καρκίνου στον δυτικό κόσμο), όσο και για την αξία της εξέτασης ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης αίματος στα κόπρανα (Mayer Κοπράνων) ως διαγνωστικού εργαλείου.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οργανώνεται Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010 και ώρα 12.00 π.μ. στην Αίθουσα Διαλέξεων της Βιοιατρικής (Λ. Κηφισίας 132 & Παπαδά – έναντι Γηροκομείου Αθηνών).

 

#########