Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία στις 19-20-21 Μαρτίου 2010 και στο ξενοδοχείο Hilton της Αθήνας πραγματοποιεί το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της χρονιάς, όχι μόνο για τους συναδέλφους των μικρών ζώων αλλά για ολόκληρη την κτηνιατρική κοινότητα. Πρόκειται για το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς που είναι συνέχεια της εκπαιδευτικής προσπάθειας που έχει δρομολογήσει η ΕΚΕ από το 1986 με σκοπό την ενημέρωση πάνω σε επιστημονικά και πρακτικά θέματα όπως και τη λύση προβλημάτων της καθημερινής πράξης

.

 

Τα κύρια θέματα του Συνεδρίου πρόκειται να είναι:

  1. Εσωτερική Παθολογία-Δερματολογία
  2. Χειρουργική-Ορθοπεδική
  3. Εντατική θεραπεία και νοσηλεία-Οφθαλμολογία-Οδοντιατρική
  4. Διάγνωση και πρόληψη της λύσσας
  5. Γάτα-Τοξοπλάσμωση και Δημόσια Υγεία, με έμφαση στην έγκυο γυναίκα και το παιδί
  6. Παθολογία και Χειρουργική των εξωτικών ζώων και του αλόγου
  7. Εργαστηριακή διάγνωση

Πρέπει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά συμμετέχουν ενεργά σε Συνέδριο της ΕΚΕ ο Ελληνικός Στρατός και η Πολεμική Αεροπορία, που θα παρουσιάσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν με τους σκύλους-προστάτες των στρατοπέδων και των πολεμικών μας αεροδρομίων. Παρόντες και ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εταιρείας Κτηνιάτρων Ζώων Συντροφιάς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Εταιρειών Κτηνιάτρων Ζώων Συντροφιάς, που θα κηρύξει τις εργασίες του Συνεδρίου.

Το ίδιο ισχύει και για την Ιατρική Σχολή Αθηνών, καθηγητές της οποίας θα τονίσουν τη θεραπευτική αξία των ζώων συντροφιάς στη σωματική και ψυχική υγεία, ιδιαίτερα των παιδιών. Τέλος επισημαίνεται η παρουσία της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ με αφορμή τη Λύσσα, μια και το 2010 είναι η χρονιά πρόληψης και καταπολέμησης του επικίνδυνου αυτού λοιμώδους νοσήματος σ’ ολόκληρο τον κόσμο, για το οποίο θα μιλήσει ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαίων Κτηνιάτρων.

Συμβάλλοντας στην προώθηση της φιλοζωΐας στη χώρα μας, η ΕΚΕ αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καλή σχέση μεταξύ ανθρώπων και ζώων που θα πρέπει να αρχίζει από τη νεαρή ηλικία. Έτσι, και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, την Κυριακή στις 21 Μαρτίου και ώρα 15.00 θα γίνει παιδικό πάρτυ στο οποίο διάφοροι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο το πώς δημιουργείται η καλή σχέση με τα ζώα. Στο πάρτυ είναι καλεσμένα τα παιδιά του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συναδέλφων μας.

Την Πέμπτη, 18 Μαρτίου και ώρα 13.00 μμ, σας προσκαλούμε στη Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, που θα γίνει στο ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα «θάλεια 1») για να ενημερωθείτε πάνω σ’ όλα τα παραπάνω θέματα και να λύσετε τυχόν απορίες σας.

#########