Αρχική Ειδήσεις - Νέα Σημαντικός ο ρόλος της βιταμίνης D, τόσο για την μητέρα όσο...

Σημαντικός ο ρόλος της βιταμίνης D, τόσο για την μητέρα όσο και για το βρέφος, σε ότι αφορά την υγεία των οστών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κύηση και γαλουχία αντιπροσωπεύουν τις χρονικές περιόδους όπου η κατάσταση της της γυναίκας επηρεάζει δύο άτομα αντί για ένα.Ιδιαίτερα την της η υγεία της μητέρας επιβάλλεται να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ώστε να η ανάπτυξη με τον καλύτερο τρόπο.

 

Σημαντικό  της υγείας είναι η επάρκεια και διατήρηση της
βιταμίνης D, επειδή θεωρείται θεμελιώδες συστατικό για την
υγεία των οστών, την ανοσολογική λειτουργία και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Έρευνες όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις
της βιταμίνης D κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων  μέχρι στιγμής, δείχνουν  τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D, τόσο για την μητέρα όσο και για το βρέφος, σε ότι αφορά την υγεία των οστών, την ανοχή στην γλυκόζη  και την ανοσοποιητική λειτουργία.

Επιπλέον, τα στοιχεία επισημαίνουν έναν ρόλο για τη βιταμίνη D για τη διατήρηση εν γένει της εγκυμοσύνης και την αποφυγή σχετικών με την εγκυμοσύνη ασθενειών.

Καθώς το ενδιαφέρον για την λειτουργία της βιταμίνης D σ’αυτές τις χρονικές περιόδους αυξάνεται συνεχώς, παγκόσμια αποκαλύπτει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης D στις μητέρες και τα βρέφη λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας.

 

Ωστόσο, υπάρχει συνεχής έρευνα για να προσδιορισθεί η περαιτέρω χρησιμότητα των συμπληρωμάτων βιταμίνης D, που με να υποστηρίξουν την υγεία της μητέρας και του παιδιού κατά τη διάρκεια τόσο της εγκυμοσύνης, όσο και του θηλασμού.