Αρχική Ειδήσεις - Νέα Ελπίδα σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά προβλήματα

Ελπίδα σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά προβλήματα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άλλο ένα ιατρικό θαύμα που προσφέρει σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά προβλήματα, πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική.
Η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά που είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς προ εξαετίας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στον κόσμο ένα υγιέστατο με καισαρική τομή Κλινική ΡΕΑ. Η μητέρα να κυοφορήσει το πρώτο της παιδί μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση την οποία πραγματοποίησε ο γυναικολόγος κ. Βασίλης , Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «Genesis Fertility Center» στην Πάτρα

.

 

Η μητέρα – με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας – σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» από τον καρδιοχειρουργό κ. Πέτρο Αλιβιζάτο. Την κα Καρακασίδη Τσουκαλά παρακολουθούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κύησης η του Ωνασείου κα Αγγελική Γκουζιούτα η οποία ήταν και παρούσα κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Η περίπτωση της Καρακασίδη – Τσουκαλά είναι η δεύτερη περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλινική ΡΕΑ επελέγη για δεύτερη συνεχή φορά από τους ιατρούς του Ωνασείου και από το θεράποντα ιατρό της κ. Β. Γούδα, λόγω του ότι ο εξοπλισμός της και το άρτια επιστημονικό της προσωπικό πληρούν όλες τις παγκοσμίως θεσπισμένες προδιαγραφές για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.