Δύο νέες κινητές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απέκτησε σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, η PRAKSIS  (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ) για τους αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η μία μονάδα προορίζεται για τη Βόρεια Ελλάδα και η άλλη για τα νησιά Χίο, Σάμο και Μυτιλήνη, όπως μας επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της PRAKSIS κ. Τζανέτος Αντύπας , με αφορμή την παραλαβή των δύο μονάδων  από την αντιπροσωπεία της Πεζώ Αγνάντης.

 

Τα αυτοκινούμενα ιατρεία αγοράστηκαν με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων “Επείγοντα Μέτρα” .

Εσωτερικά έχουν ανακατασκευαστεί για να καλύπτουν ιατρικές ανάγκες και εξετάσεις με υπέρηχο, ηλεκτροκαρδιογράφο, απινιδωτή κ.α.. Επίσης διαθέτουν πλήρες εξοπλισμένο φαρμακείο καθώς και εμβόλια τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά.

Να θυμίσουμε ότι η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει εδώ και 13 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες. Ταυτόχρονα με κινητές ιατρικές μονάδες περιθάλπτει νεοαφιχθέντες μετανάστες και αιτούντες άσυλο καθώς και ασυνόδευτα ανήλικα.

#########