Τα πανελλήνια ρεκόρ στο 1 χιλιόμετρο tandem ποδηλασίας πίστας, κατέρριψαν οι Γιώργος Μανατάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός και Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μιλάκη, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του παγκοσμίου πρωταθλήματος αθλητών με αναπηρίες που φιλοξενείται στο Λος Άντζελες. Στην τελευταία διοργάνωσης που δίνει βαθμούς ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο

, το δίδυμο των ανδρών σημείωσε επίδοση 1:08.846 (18η θέση) καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Χρήστου Στεφανάκη/Τρουλινού από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση στην Ιταλία με 1:09.546. Αντίστοιχα, το δίδυμο των γυναικών, κάλυψε την απόσταση του ενός χιλιομέτρου σε 1:15.913 (11η θέση) και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιες από το παγκόσμιο της Ιταλίας με 1:16.162.

 

Στις γυναίκες, την πρώτη θέση στο αγώνισμα του 1 χιλιομέτρου tandem κατέκτησαν οι Τζόνσον/Μόρτον (Αυστραλία) με 1:08.714, ενώ στους άνδρες πρώτευσαν οι Κέιπς/ΜακΛιν (Βρετανία) με 1:03.013.

 

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ήδη δύο προκρίσεις για Λονδίνο στο άθλημα της ποδηλασίας, μίας στους άνδρες και μία στις γυναίκες.

 

Την αποστολή διοργανώνει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Το επίσημο site της διοργάνωσης είναι το http://www.paracyclingla2012.com

#########