Το πέρασμα του χρόνου, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έκθεση στον ήλιο, επηρεάζει αρνητικά τη βλεννογόνο των χειλιών μας, με αποτέλεσμα να εξασθενεί το φυσικό τους ροζ χρώμα και να γεμίζουν λεπτές ρυτίδες. Τα χείλη μας γίνονται ξηρά, αφυδατωμένα, πιο λεπτά, το περίγραμμά τους άτονο.Για διόρθωση των ρυτίδων των χειλιών αλλά και  για τονισμό του περιγράμματος και του όγκου τους, προτιμάμε ενέσιμη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ.

 

Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του κολλαγόνου των ιστών σε όλους τους ζώντες οργανισμούς, που προσδίδει ελαστικότητα και σφριγηλότητα στους ιστούς.

Με την πάροδο όμως του χρόνου το φυσικό υαλουρονικό οξύ αποδομείται με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα ενυδάτωσης και «σπασίματος» του δέρματος. Με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας παρασκευάζεται υαλουρονικό οξύ, το οποίο εγχέεται στο δέρμα.

Για όσους φοβούνται τον πόνο της βελόνας, η επιστήμη προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, εφόσον πρόσφατα κυκλοφόρησε νέο υαλουρονικό οξύ μη ζωϊκής προέλευσης, αποστειρωμένο σε σύριγγα με παρουσία αναισθητικού λιδοκαϊνης  που μειώνει αισθητά τον πόνο του ασθενούς κατά τη θεραπεία.Η εφαρμογή του πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικούς, καταρτισμένους στην παρούσα τεχνική και έχοντας καλή γνώση της φυσιολογίας της περιοχής.

H διαδικασία ξεκινάει με τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών εγχέοντας το υαλουρονικό οξύ και ολοκληρώνεται με την ενίσχυση του όγκου εφόσον χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο τα χείλη αποκτούν νεανική και σφριγηλή όψη με φυσικό αποτέλεσμα! Η θεραπεία διαρκεί περίπου 20 λεπτά και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις συνηθισμένες δραστηριότητές του αμέσως μετά. Το αποτέλεσμα της θεραπείας μπορεί να γίνει εμφανές από την πρώτη στιγμή και ακόμη πιο ορατό 2-3 ημέρες αργότερα.

Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται αργά και ακίνδυνα από τον οργανισμό, πράγμα το οποίο εγγυάται ότι μετά την απορρόφησή από τον οργανισμό μπορεί να επαναληφθεί η θεραπεία μετά από 6-8 μήνες διατηρώντας έτσι τα οφέλη που αποκτήθηκαν κατά την πρώτη θεραπεία, με ασφαλή και βελτιωμένα αποτελέσματα.

 

 

Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου

Πλαστικός  Χειρουργός

Διευθύνων Σύμβουλος του Athens Beverly Hills Plastic Surgery

& Athens Beverly Hills Medical Group

#########