Είναι φανερό πλέον ότι η σημερινή “αστάθεια” στην χώρα μας, έχει επηρεάσει τόσο την δουλειά μας όσο και τα οικονομικά μας, γεγονότα που μας κάνουν να αναρωτηθούμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στην σχέση μας με τον σύντροφο μας; Το αντίκτυπο μπορεί σίγουρα να είναι μεγάλο αλλά οι λόγοι που πρέπει να κρατήσουμε όλη αυτήν την αστάθεια έξω από την σχέση μας πολλοί!Η σύντροφος μας είναι το προσωπικό μας φρούριο που μας βοηθάει να χαλαρώσουμε μετά από μια δύσκολη μέρα και απορροφά όλα τα προβλήματα μας.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να την υπερασπιστούμε. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κρατάνε μια ισορροπίαμεταξύ των καθημερινών προβλημάτων και της προσωπικής τους ζωής είναι πιο ευτυχισμένοι, με μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας και κινδυνεύουν λιγότερο από διαταραχές άγχους και κατάθλιψης σε σύγκριση με αυτούς που δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια τέτοια ισορροπία στην ζωή τους.

Eτσι λοιπόν θα πρέπει να δουλέψουμε με τον σύντροφο μας έτσι ώστε να γεμίζουμε τον ελεύθερο χρόνο μας με θετικές σκέψεις και δραστηριότητες που μας κάνουν ευδιάθετους και μας φέρνουν πιο κοντά, ενισχύοντας την ασπίδα που αντικρούειτυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Μια επίσκεψη σε φίλους ή ένας περίπατος στην πιο κοντινή εξοχή μπορεί να μας κάνει να “ξεχάσουμε” μια δύσκολη μέρα. Μια δυνατή σχέση είναι ικανή να προσπεράσει οποιαδήποτε κρίση.

 

Κωνσταντίνος Περρωτής

Υποψήφιος Διδάκτωρ Ψυχολογίας Επιχειρήσεων – Lancaster University United Kingdom

Μέλος του British Psychological Society (BPS)

#########