Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση για τον Καρκίνο του Μαστού, στο μετρό Συντάγματος, που διοργάνωσε η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού – ΕΧΕΜ, με πρόεδρο της, τον Καθηγητή Χρήστο Μαρκόπουλο.
 
Με σύνθημα “Είμαστε μαζί στην πρόληψη και αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού”, για δύο συνεχόμενες ημέρες (15 & 16 Οκτωβρίου) χειρουργοί μαστού,ακτινοδιαγνώστες και γενετιστές, όλοι μέλη της ΕΧΕΜ, έδωσαν σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία μέσα στο χώρο, κατ΄ιδίαν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 650 γυναίκες, ενω ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών προσέφερε στις ενδιαφερόμενες προνομιακό πακέτο προληπτικού ελέγχου.
Πάνω από 50.000 γυναίκες πέρασαν από τον χώρο, ενημερώθηκαν με έντυπο υλικό, παρακολούθησαν σε video πως γίνεται η ψηλάφιση, άκουσαν τις ομιλίες έγκριτων ιατρών και συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση με αυτούς.
 

Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού

Τη μεγάλη αυτή εκδήλωση στήριξαν με την εθελοντική τους εργασία οι γυναικείες οργανώσεις: ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ, ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, Κ.Ε.Φ.Ι. καθώς και πολλοί φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
 
Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν: ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, οι εταιρείες GENEKOR, ASTRAZENECA, PFIZER, DERMACEUTICALS, ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ και χορηγός επικοινωνίας το περιοδικό FORMA.
 
#########