Μια νέα, καινοτόμα μέθοδο αντιμετώπισης της τριχόπτωσης παρουσίασε το DHI Global Medical Group.

Με την επωνυμία Holistic Medical Hair Care, το νέο πρόγραμμα αποτελεί μια μεγάλη επανάσταση για τον κλάδο αφού πρόκειται για τη μοναδική μέθοδο που συνδυάζει την ιατρική προσέγγιση του προβλήματος με παράγοντες όπως η ψυχολογία, το Οξειδωτικό Στρες και η διατροφή.

 

Ειδικότερα, με το Holistic Medical Hair Care, το τοπίο στη θεραπεία της τριχόπτωσης αλλάζει οριστικά αφού πλέον, εξετάζονται τόσο οι βιολογικοί όσο και οι ψυχολογικοί παράγοντες καθώς και οι διατροφικές συνήθειες, αντιμετωπίζοντας τον κάθε ασθενή ως ξεχωριστή περίπτωση.

 

Σύμφωνα με τον ερευνητή και ιδρυτή του DHI Global Medical Group, Κωνσταντίνος Γιώτης: «Το Holistic Medical Hair Care σηματοδοτεί την επόμενη μέρα στη διάγνωση και θεραπεία της τριχόπτωσης, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του ρόλου που μπορούν να αποκτήσουν τα μαλλιά στο σύνολο της υγείας του ασθενή».

 

Πρόσφατη έρευνα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της μεθόδου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε και ο καθηγητής του Εργαστηρίου Ιστολογίας και Εμβρυολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γοργούλης: «Οι ασθενείς της DHI που έχουν εφαρμόσει το Holistic Medical Hair Care εμφανίζουν θεαματική μείωση του Οξειδωτικού Στρες που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την τριχόπτωση, την πρώιμη γήρανση των κυττάρων καθώς και με πλήθος άλλων ασθενειών».

 

Παράλληλα, για την αποτελεσματικότητα του νέου προγράμματος μίλησε και ο καθηγητής της Α Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου (ΕΚΠΑ), Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, που δήλωσε: «Οι θεραπείες τριχόπτωσης μειώνουν το άγχος. Η Μεταμόσχευση Μαλλιών μπορεί να δράσει ευεργετικά σε ανθρώπους που πάσχουν από αγχώδεις εκδηλώσεις».

 

Ο Ολιστικός και επιστημονικός τρόπος προσέγγισης της DHI στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης καθώς και η πολύπλευρη εξέταση παραγόντων στους οποίους μπορεί να οφείλεται (ψυχολογία, γονιδιακή προδιάθεση, διατροφικές συνήθειες) αποτελεί μια μοναδική καινοτομία για την αποτελεσματική θεραπεία της τριχόπτωσης.

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΕΚΠΑ, το DHI Global Medical Group εισάγει τρία νέα διαγνωστικά τεστ που εντοπίζουν με απόλυτη ακρίβεια τα αίτια της απώλειας μαλλιών για κάθε ασθενή, θέτοντας τις σωστές βάσεις εξατομικευμένη θεραπευτική πρόταση και αντιμετώπιση.