Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, η Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής και η Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, οργανώνουν το «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπαραγωγικής Ιατρικής», 13 – 15 Μαρτίου 2020, στην Αλεξανδρούπολη, υπό την Αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

 

Πρόεδροι του Συνεδρίου, είναι ο Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Καθηγητής Νικόλαος Νικολέττος και ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «Γένεσις» Αθηνών και Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Dr. Κωνσταντίνος Πάντος.

 

Οι εξελίξεις στην υποειδικότητα της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής είναι ραγδαίες και λόγω της συσσώρευσης νέων επιστημονικών δεδομένων καθίσταται επιτακτική η συνεχής ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας που έρχονται σε επαφή με τα προβλήματα της υπογονιμότητας.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση και εκπαίδευση των ειδικευομένων και ειδικών μαιευτήρων γυναικολόγων και ουρολόγων, εμβρυολόγων, βιολόγων, μαιών – μαιευτών, νομικών, νοσηλευτών, φοιτητών και του ευρύτερου κοινού στα νεότερα δεδομένα στο πεδίο της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής, με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων.

Στη θεματολογία του Συνεδρίου έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους νομικούς και ηθικούς προβληματισμούς που σχετίζονται με την εφαρμογή των τεχνικών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς και τη χρήση του αναπαραγωγικού τουρισμού και γενικώς του τουρισμού υγείας ως εργαλείου ανάπτυξης της χώρας.

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης την Παρασκευή 13 Μαρτίου, μεταξύ 19:30 – 21:30, θα χαιρετήσουν την εκδήλωση οι κ.κ. Νικόλαος Νικολέττος Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας- Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Διευθυντής Πανεπιστημιακής Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής, Μιχαήλ Πιτιακούδης Καθηγητής Χειρουργικής Δ.Π.Θ., Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ., Πλούμης Πασαδάκης Καθηγητής Νεφρολογίας Δ.Π.Θ., Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών Υγείας Δ.Π.Θ., Αλέξανδρος Πολυχρονίδης Καθηγητής Χειρουργικής, Πρύτανης Δ.Π.Θ., Ευάγγελος Ρούφος Διοικητής Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Μητροπολίτης Άνθιμος Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως – Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης

Ενώ, έχουν προσκληθεί ως ομιλητές οι κ.κ. Χρήστος Μέτιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γεώργιος Κασαπίδης Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γεώργιος Πατούλης Περιφερειάρχης Αττικής