Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), λόγω της κακοκαιρίας και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατήσουν στην Αθήνα, πραγματοποίησε εκτάκτως σήμερα Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024, δράση ενεργητικής προσέγγισης και υποστήριξης αστέγων στις περιοχές του Θησείου, του Ευαγγελισμού της Πλατείας Κλαυθμώνος, καθώς και στην περιοχή περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς.

Η μεγάλη δράση αλληλεγγύης του Ε.Ε.Σ. υποστηρίχθηκε από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών), οι οποίοι προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω διάθεσης υλικού ενίσχυσης, όπως είδη βασικής διατροφής, ατομικής υγιεινής, είδη ένδυσης και υπόδησης, γάντια, υπνόσακους και ζεστά ροφήματα. Παράλληλα, προσέφεραν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας, καθώς και ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι, από τη μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ., ωφελήθηκαν 180 άτομα, ενώ αντίστοιχες δράσεις θα επαναληφθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις ημέρες κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.

#########