Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και υλοποιώντας τη δέσμευσή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, θα αποστείλει την 7η  κατά σειρά ανθρωπιστική βοήθεια προς ενίσχυση των πληγέντων της Ουκρανίας, αυτή τη φορά με προορισμό την Μολδαβία, όπου διαβιούν προσωρινά περισσότεροι από 600.000 εκτοπισμένοι πολίτες της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, η 7η ανθρωπιστική αποστολή του Ε.Ε.Σ (3 φορτηγά) θα ξεκινήσει την Τετάρτη, στις 9 π.μ., από τις κεντρικές αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στον Κολωνό με  προορισμό την Μολδαβία, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικού υλικού (τρόφιμα μακράς διάρκειας, εμφιαλωμένα νερά, είδη πρώτης ανάγκης, αντισηπτικά, ηλεκτρικές γεννήτριες κ.α.) το οποίο θα διατεθεί άμεσα στους εκτοπισμένους της Ουκρανίας, ενισχύοντας σημαντικά το εξαιρετικά δύσκολο έργο των κρατικών υπηρεσιών της Μολδαβίας, προκειμένου να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό προσφύγων που έχει συγκεντρωθεί στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 21 Μαΐου 2022, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, είχε συναντηθεί στα γραφεία του Οργανισμού με τον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας,  Veaceslav Dobinda, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην Μολδαβία, τονίζοντας του ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα σταθεί αρωγός κάθε προσπάθειας που αποσκοπεί στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός πόλεμος στην Ουκρανία.

#########