Κάθε φορά που έχουμε μια δυσκολία το έχετε παρατηρήσει ότι τρεφόμαστε από την τρομολαγνεία που οι ίδιοι δημιουργούμε; Κι αυτά όλα είναι τελικά μόνο της φαντασίας μας;

Κατά τις τελευταίες ημέρες θα έλθουν καιροί δύσκολοι, γιατί θα είναι οι άνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζόνες, υπερήφανοι.Προς Τιμόθεο β επιστολή στίχος 1-2

Αν είμαστε όντως σε αυτή την εποχή τότε καλό είναι να συνετιστούμε. Αλλά ας πάρουμε μια πιο ψύχραιμη άποψη. Μόνο τώρα αντιμετωπίζουμε δυσκολίες; Μόνο τώρα η ανθρωπότητα πάσχει από φιλαυτία φιλαργυρία και αλαζονεία;

Ακόμα και οι πιο σώφρονες είναι περήφανοι για τα κατορθώματά τους. Οι γονείς για τα παιδιά τους τα παιδιά για τις επιδόσεις τους στο σχολείο οι επαγγελματίες για τις επιχειρήσεις τους.

Εδώ και καιρό δεν έχω ακούσει κάποιον να πει “όλα τα χρωστάω στον Θεό, εγώ ήμουν εκτελεστικό όργανο”. Βέβαια συχνά ακούς και την άλλη άποψη “μωρέ ας μην ήμουν εγώ, ας μην δούλευα εγώ ας μην έκανα αυτές τις κινήσεις και θα σου έλεγα αν θα μου έδινε ο Θεός να φάω”.

Κι έτσι ολοκληρώνει την κοσμοθεωρία του για το ποιος οφείλει σε ποιόν τα μέγιστα.

Ζούμε ναι σε δύσκολους καιρούς αλλά μόνο εμείς και μόνο τώρα; Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι γεμάτη με δυσκολίες και αναποδιές με κακουχίες και δυστυχίες αρρώστιες και ανατροπές.

Οι μεγάλες αυτοκρατορίες του αρχαίου κόσμου ήταν οι Βαβυλώνιοι οι Ασουμέριοι οι Αιγύπτιοι οι Ρωμαίοι για να μην πω οι Έλληνες και ευλογήσω τα γένια μας. Πού πήγαν όλοι αυτοί οι μεγάλοι και τρανοί? Ζήσανε μια τέλεια παρακμή και έσβησαν σαν το κερί που σώθηκε στο μανουάλι.

Τίποτα ποτέ δεν ήταν εύκολα όχι μόνο τα οικονομικά αλλά και η απλή επιβίωση. Αν τώρα αντέχουμε όσα μας έχουν συμβεί ε τότε δεν ζούμε τους έσχατους καιρούς. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα κι αν όχι η δική μας γενιά η επόμενη και η μεθεπόμενη και πάει λέγοντας, θα το ζήσουν.

Η Αποκάλυψη του Ιωάννη είναι επίκαιρη για κάθε εποχή γιατί σε κάθε εποχή υπάρχει το θηρίο και οι μάστιγες του κόσμου.

Μέχρι να δούμε τα επόμενα και για να τα δούμε λοιπόν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ γιατί οι δομές καμιάς χώρας δεν μπορεί ούτε να μας περιθάλψουν ούτε να μας θάψουν αν κάτι στραβό συμβεί. Αν δεν μας αρέσει το σπίτι δεν μας φταίει αυτό, ο εαυτός μας μας φταίει και αυτόν ας αρχίσουμε να τον αλλάζουμε για το καλό όλων.