Το Metropolitan Hospital, μέλος του Hellenic Healthcare Group, πέτυχε μία ακόμα μοναδική διεθνή διάκριση, επιβεβαιώνοντας, για άλλη μία φορά, ότι αποτελεί κορυφαίο θεραπευτικό κέντρο στην Ελλάδα και διεθνώς.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Πουλάκης, Χειρουργός Ουρολόγος–Ανδρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης και Διευθυντής Ρομποτικού Ουρολογικού Κέντρου και Ουρολογικής Κλινικής στο Metropolitan Hospital, ανακηρύχθηκε ως ο πρώτος ρομποτικός χειρουργός στην Ευρώπη και δεύτερος παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των πρωτοποριακών και πολυσύνθετων ρομποτικών ουρολογικών επεμβάσεων που έχει επιτυχώς πραγματοποιήσει.

Πλέον, ο κ.  Πουλάκης έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους πιο έμπειρους Ρομποτικούς Χειρουργούς-Ουρολόγους παγκοσμίως, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 8.000 ρομποτικές επεμβάσεις για ουρολογικές κακοήθειες. Ο κ.  Πουλάκης χειρουργεί στο Metropolitan Hospital με το πιο εξελιγμένο ρομποτικό σύστημα, Da Vinci Xi, που προσφέρει μοναδικές δυνατότητες για τρισδιάστατη απεικόνιση και χειρουργική υψίστης ακριβείας, λιγότερες μετεγχειρητικές επιπλοκές αλλά και ταχεία αποκατάσταση του ασθενούς μετά την επέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στην τεχνολογία, η ρομποτική χειρουργική προσφέρει τη δυνατότητα μιας αναίμακτης, ανώδυνης, εύκολης και με άριστα αποτελέσματα επέμβασης σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους.

Το Metropolitan Hospital, στοχεύοντας πάντα στην υπεροχή στην ιατρική φροντίδα, δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε συνεργασία με διακεκριμένους ιατρούς και διαθέτοντας υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.