«Το πιο σπουδαίο σε σχέση με τους καινούργιους φίλους είναι ότι φέρνουν νέα ενέργεια στην ψυχή σου.»– Shanna Rodriguez

«Κοιτάζω τους αγκώνες μου που έχουν ανοίξει από την ψωρίαση και ντρέπομαι. Πώς θα πάω με την φίλη μου για ποτό; Πώς θα με αντιμετωπίσει η καινούργια παρέα που θα μου συστήσουν; Θα κοιτάζουν διακριτικά ή περίεργα τα χέρια μου; Μήπως θα αποφεύγουν ακόμα και την χειραψία από φόβο μην είναι κάτι κολλητικό; Άντε πάλι να εξηγείς ότι είναι αυτοάνοση δερματική πάθηση και δεν μεταδίδεται…».

Μαρία, μέλος του Καλυψώ

Κάπως έτσι αντιμετωπίζουμε εμείς οι ασθενείς με ψωρίαση τις σχέσεις μας· με φόβο, διστακτικότητα, ντροπή και κάπως έτσι μας αντιμετωπίζει ο κοινωνικός μας περίγυρος με απορία, φόβο ίσως και με απέχθεια…

Για να βγούμε από την κοινωνική απομόνωση και νικώντας το στίγμα της ασθένειάς μας, στο Καλυψώ δημιουργούμε για πρώτη φορά τη Λέσχη Φιλίας, όπου είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Θέλουμε καινούργιους φίλους. Φίλους με ψωρίαση αλλά και τους φίλους / συντρόφους τους. Θέλουμε να σας γνωρίσουμε και να μας γνωρίσετε, ώστε να μην μένει κανείς πια μόνος και απομονωμένος από φόβο ή ντροπή. Στόχος της Λέσχης Φιλίας είναι η κοινωνικοποίηση των ασθενών: να γίνουμε μία μεγάλη παρέα κι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας να κάνουμε όμορφες εξορμήσεις και περιηγήσεις σε κοντινά κι ενδιαφέροντα μέρη, να παρακολουθήσουμε θεατρικές παραστάσεις ή να ξεναγηθούμε σε μουσεία και πολλά άλλα.

Η Λέσχη Φιλίας ξεκινάει με τον Καινούργιο Χρόνο και καλεί όλους τους φίλους με ψωρίαση, καθώς και τους φίλους/συντρόφους τους, στην πρώτη της δράση, που αφορά στην Δωρεάν Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, ώρα 16.30 και θα είναι διάρκειας 90 λεπτών.

Περιλαμβάνει περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν.

Θα ανακαλύψουμε τις αίθουσες κοινού αλλά και μερικούς από τους backstage χώρους των δύο κτιρίων. Θα επισκεφθούμε την αίθουσα προβών, την Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, και θα περιηγηθούμε στο Δημόσιο Τμήμα της ΕΒΕ, τα ερευνητικά αναγνωστήρια και τους χώρους φύλαξης των βιβλίων.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Υποδοχή των δημόσιων υπολογιστών. Η περιήγηση ακολουθεί διαδρομή που περιλαμβάνει περπάτημα στους χώρους του ΚΠΙΣΝ, τη χρήση σκαλοπατιών εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων, καθώς και τη χρήση ανελκυστήρα. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 8 ετών.

Όλοι οι χώροι του ΚΠΙΣΝ είναι προσβάσιμοι σε ΑΜΕΑ. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και για την δήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε, όσο γίνεται νωρίτερα, με την κ. Στοϊλη Ιωάννα, μέλος του Συλλόγου Καλυψώ, στο τηλ. 6977 46 55 47 ή στο [email protected] η οποία θα αναλάβει τις ηλεκτρονικές προεγγραφές μας στο Ίδρυμα και την συνολική επικοινωνία. Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στην πρώτη μας δράση για το 2020!