Απτά αποτελέσματα προκύπτουν από τις στρατηγικέ συμμαχίες που σύναψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν την παγκόσμια κρίση του κορονοϊού με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αποδεικνύουν εμπράκτως πως πέραν της οικονομικής συνεργασίας για επενδύσεις στη χώρα αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί φιλίας.

Η αποστολή υγειονομικού υλικού 11 τόνων που έφτασε στην Ελλάδα και προωθείται ήδη στις ιατρικές μονάδες της χώρας για την ενίσχυση των αναγκών στη μάχη κατά του COVID-19 από τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επιβεβαιώνει τη στενή συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί

Στο υγειονομικό υλικό περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ειδικές φόρμες ιατρικής προστασίας, ιατρικά γάντια, καλύμματα ιατρικών παπουτσιών και απολυμαντικά. Το σημαντικό γεγονός, πέραν της σημαντικής βοήθειας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι ότι, η βοήθεια εστάλη κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας των Α.Ε. Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, Διαδόχου του Abu Dhabi & Αναπληρωτή Ανώτατου Διοικητή των Εμιρατινών Ενόπλων Δυνάμεων, και Α.Ε. Sheikh Tahnoon Bin Zayed Al Nahyan, Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των Η.Α.Ε

Πρόκειται για την κορυφή της ηγεσίας των ΗΑΕ την οποία ευχαρίστησε προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης , τονίζοντας πως «οι σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με τα Η.Α.Ε. αποδεικνύονται πολύτιμες, αυτές τις δύσκολες ώρες, και ήδη βρίσκουν έκφραση με την αλληλεγγύη που εκδηλώνεται, ιδίως με την αποστολή πολύτιμου υγειονομικού υλικού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τον Φεβρουάριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιώντας έναν μεγάλο κύκλο επαφών στο πλαίσιο προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα είχε μεταβεί στο Αμπού Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε αποκαλύψει ο «Φιλελεύθερος» υπήρξε συμφωνία για επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ (με προοπτική να φτάσουν τα 5 δισ. ευρώ)

Επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός τον περασμένος μήνα είχε ανοίξει το δρόμο μιας στρατηγικής συμμαχίας που όπως δείχνει και η προσφορά του υγειονομικού υλικού παραμένει σταθερή και ξεπερνά τα οικονομικά δεδομένα. Κάτι που θα χρειαστεί και την επόμενη ημέρα του κορονοϊού.

#########