Τα καλοσχηματισμένα φρύδια σε συνδυασμό με τα μάτια μας αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία του προσώπου μας που χαρακτηρίζουν όχι μόνο την εικόνα του προσώπου μας αλλά και ολόκληρη την προσωπικότητά μας. Τα φρύδια είναι αυτά που καθορίζουν την εκφραστικότητα του προσώπου μας και αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα το γεγονός ότι τα φρύδια αποτελούν και «σήμα κατατεθέν» για διάσημες ηθοποιούς και μοντέλα. Ποιος δεν έχει θαυμάσει τα έντονα, συμμετρικά φρύδια της Cara Delevinge, που μάλιστα επανέφερε την τάση των bold brows στις πασαρέλες ή το φυσικό σχήμα φυσικότητα των φρυδιών της Jennifer Lopez; Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα κλασσικά μεσογειακά φρύδια του bond girl Τόνιας Σωτηροπούλου!

Μάλιστα, τα φρύδια μας είναι σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη ενός ολοκληρωμένου μακιγιάζ. Για το λόγο αυτό, πρέπει να είναι καλοσχηματισμένα και σε συμμετρία τόσο με τα μάτια μας όσο και με το υπόλοιπο πρόσωπό μας.

Η σύγχρονη Πλαστική Χειρουργική μπορεί να δώσει τη λύση για γεμάτα, καλοσχηματισμένα και νεανικά φρύδια με την πρωτοποριακή τεχνική FUE, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αποκατάσταση φρυδιών όχι απλά για λόγους αισθητικής αλλά και για ανθρώπους που πάσχουν από συγγενή έλλειψη φρυδιών, ή θέλουν να καλύψουν ουλές από ατυχήματα ή εγκαύματα ή ακόμα παρουσιάζουν υπερβολική αραίωση φρυδιών από αποτρίχωση ή χημικό peeling ή λόγω ηλικίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, Πλαστικός Χειρουργός, εξειδικευμένος χειρουργός στη μεταμόσχευση μαλλιών, μέλος της ISHRS (Ιnternational Society of Hair Restoration Surgery), και Επιστημονικός Διευθυντής της ειδικής κλινικής μεταμόσχευσης μαλλιών AdvancedHairClinics: «Η τεχνική FUE αποτελεί την καταλληλότερη μέθοδο αποκατάστασης φρυδιών καθώς είναι πρακτικά ανώδυνη, έχει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και δεν αφήνει σημάδια ή ουλές, όπως η παλαιότερη μέθοδος strip στην οποία αφαιρείται λωρίδα δέρματος.  Η εμφάνιση των νέων τριχών αρχίζει σταδιακά μετά από μερικές εβδομάδες και το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σε περίπου 12 μήνες. Τα αποτελέσματα της μεθόδου είναι απόλυτα φυσικά επιτρέποντας την τοποθέτηση νέων, υγιών, μόνιμων τριχών με την ίδια φορά και γωνία φύτρωσης όπως και οι υπάρχουσες τρίχες των φρυδιών

Πως πραγματοποιείται η αποκατάσταση φρυδιών με την τεχνική FUE;

Στην τεχνική FUE  χρησιμοποιούνται μεμονωμένα τριχοθυλάκια που λαμβάνονται από μια επιλεγμένη περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, η οποία ονομάζεται δότρια περιοχή. Συνήθως επιλέγεται μια περιοχή που φέρει μεγάλο αριθμό μονών και λεπτών τριχοθυλακίων, προκειμένου οι τρίχες μεγαλώνοντας να μοιάζουν όσο γίνεται περισσότερο με τις φυσιολογικές τρίχες των φρυδιών και για την εξαγωγή τους χρησιμοποιούνται εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου.

Η τοποθέτηση του κάθε τριχοθυλακίου υπό τη σωστή γωνία είναι μεγίστης σημασίας στη μεταμόσχευση φρυδιών καθώς καθορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία του πλαστικού χειρουργού που θα την πραγματοποιήσει καθώς απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στη γωνία τοποθέτησης για να μεγαλώσουν οι τρίχες με τη σωστή φορά. Ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν 1-2 συνεδρίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Eίναι επώδυνη η διαδικασία; Πότε θα δω αποτελέσματα;

Η διαδικασία επιτελείται υπό τοπική αναισθησία οπότε είναι αρκετά καλά ανεκτή και μετά το πέρας της το άτομο μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι πολύ φυσικά και αρχίζουν να φαίνονται μετά από μερικές εβδομάδες ενώ το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να αξιολογηθεί πλήρως στον ένα χρόνο. Οι τρίχες που θα βγουν θα είναι μόνιμες και απόλυτα υγιείς ενώ μπορεί να μεγαλώνουν με γρηγορότερους ρυθμούς και να χρειάζονται κούρεμα καθώς προέρχονται από το τριχωτό της κεφαλής. 

Advanced Hair Clinics, Cosmetic Derma Medicine Medical Group, Βας. Σοφίας  & Βεντήρη 5, Αθήνα, τηλ. 210 6980451

www.advancedhairclinics.gr

#########