Υποστηρίζοντας ένθερμα την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην περίθαλψη, ανεξαρτήτως οικονομικών ή γεωγραφικών συνθηκών, η φαρμακευτική εταιρία Menarini Hellas συμμετείχε ως χορηγός για 11η χρονιά στον διάπλου προσφοράς της «Ομάδας Αιγαίου» στα ακριτικά νησιά. Στο φετινό 22ο Διάπλου, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων 10 απομακρυσμένων νησιών- και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην Υγεία, στην Παιδεία και τον Πολιτισμό-η Menarini Hellas αναβάθμισε το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο στο Μανδράκι της Νισύρου, παρέχοντας ιατρικές εξετάσεις και υπηρεσίες, προκειμένου να αμβλυνθούν οι  ανισότητες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί πληθυσμοί της πατρίδας μας.

 

Στην λιτή τελετή που οργανώθηκε στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Νισύρου, έδωσε το «παρών» ως εκπρόσωπος της εταιρείας, ο κ. Μανώλης Μάκρας. Ο κ. Μάκρας τόνισε πως η κάλυψη των ιατρικών αναγκών του τοπικού πληθυσμού αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τη Menarini Hellas και υπογράμμισε την δέσμευση της φαρμακευτικής εταιρίας να παραμείνει συνοδοιπόρος της «Ομάδας Αιγαίου» και να συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα το έργο της στα νησιά της «άγονης γραμμής». Από τη μεριά του, ο δήμαρχος της Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Menarini Hellas και την «Ομάδα Αιγαίου» για την σημαντική  προσφορά τους στο ηφαιστειογενές νησί και επεσήμανε ότι η 6ετούς διάρκειας οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας έχει καταστήσει για τους νησιώτες ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση σε υπηρεσίες περίθαλψης, που θα’ πρεπε να θεωρούνται αυτονόητες.

 

Στον 22ο διάπλου που διήρκησε 12 ημέρες (12-23 Μαϊου), η «Ομάδα Αιγαίου» διέσχισε περισσότερα από 530 ναυτικά μίλια με 14 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς», και πλήρωμα 117 εθελοντές, επισκέφθηκε 10 μικρά δυσπρόσιτα νησιά από τους Φούρνους και τη Θύμαινα, μέχρι τη Χάλκη και από τη Νίσυρο μέχρι το Κουφονήσι. Στα 10  απομακρυσμένα νησιά, οι εθελοντές της «Ομάδας Αιγαίου», εκ των οποίων 43 είναι γιατροί πραγματοποίησαν 3.009 δωρεάν ιατρικές  εξετάσεις σε 1495 εξετασθέντες, ενώ παράλληλα διενεργήθηκαν 571 μικροβιολογικές εξετάσεις στους νησιώτες. Επίσης, η «Ομάδα Αιγαίου» υλοποίησε εννέα έργα υποδομής, ενώ δώρισε σχολικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό σε 34 νησιωτικά σχολεία.

#########