Οι δράσεις FairLife LCC, με εμπνευστές και πρωταγωνιστές τους νέους, – όπως η νεανική αντικαπνιστική καμπάνια, ο μαθητικός διαγωνισμός και οι ποικίλες δράσεις της σε σχολεία, – πρόκειται να συμπεριληφθούν στο Χάρτη δραστηριοτήτων του Έτους, στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας, μετά από επίσημη ενημέρωση της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο του εορτασμού του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022.

Με αφορμή τον εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα από μια σειρά δράσεων, ενθαρρύνει τους νέους να «δώσουν πνοή στο όραμά τους» καταγράφοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό πολλές πρωτοβουλίες σε 9 διαφορετικούς τομείς πολιτικής απευθύνονται στην κοινωνία με έμφαση σε μαθητές σχολείων. Όπως ο τομέας «Υγεία, Ευεξία και Αθλητισμός»  και το πρόγραμμα  «tobacco free generation».

Η  FairLife L.C.C. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 πλέον θα χρησιμοποιεί το λογότυπο και την οπτική ταυτότητα του έτους για την επωνυμία, προώθηση και ανάδειξη των πρωτοβουλιών ευαισθητοποίησης των νέων και ευρύτερα της κοινωνίας. Παράλληλα, απευθύνει πρόσκληση στους εθελοντές και φίλους της να λάβουν ενεργά μέρος στο φετινό εορτασμό, αποτυπώνοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους για το μέλλον της Ευρώπης στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας «ηχογράφηση φωνής»  https://youthvoices.eu/#/el. Όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στην ελληνική γλώσσα αλλά και σε οποιαδήποτε από τις 9 κατηγορίες.

Η Πρόεδρος της FairLife LCC κα. Κορίνα Πατέλη Bell σημειώνει: «H ένταξη των δράσεων μας στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη Νεολαίας αποτελεί σημαντική αναγνώριση της προσπάθειας μας με πρωταγωνιστές τους νέους μας. Τα παιδιά μας, οι νέοι έχουν την ευαισθησία αλλά και τη δύναμη να μας ενεργοποιήσουν για να αλλάξουμε συνήθειες, να κάνουμε τις σωστές επιλογές, αρχικά στον πυρήνα της οικογένειας και του σχολείου και μετά στην κοινωνία. Αρκεί να τους δώσουμε φωνή και να τους ακούσουμε. Το μήνυμα για τη φετινή χρονιά είναι «Εισπνέω εκπνέω μα δεν αναπνέω. Η επιλογή είναι μέσα σου. Καθαροί πνεύμονες ελεύθερη ζωή».

 

#########