Ο Άγγελος Κόλιας είναι ο μοναδικός Έλληνας νευροχειρουργός που έχει αναγνωριστεί από το Αμερικάνικο Expertscape ως world expert, και μάλιστα έχει καταταχθεί στο top-10 παγκοσμίως (https://expertscape.com/ex/neurosurgery) .

Το Expertscape (https://expertscape.com/) είναι ένας ανεξάρτητος Αμερικανικός Οργανισμός που κατατάσσει αντικειμενικά τους ιατρούς και τα ιδρύματα βάσει του επιστημονικού τους έργου.

Ο κ. Κόλιας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2006 και στη συνέχεια εκπαιδεύθηκε στη Νευροχειρουργική, στο κορυφαίο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, όπου εκτός από την εξειδίκευσή του σε ολόκληρο το φάσμα της Χειρουργικής Εγκεφάλου και Σπονδυλικής Στήλης ασχολήθηκε συστηματικά με την επιστημονική έρευνα. Έχει δημοσιεύσει πολύτιμες μελέτες για την πιο αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία στους κύριους τομείς της εξειδίκευσής του που είναι: όγκοι του εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, όγκοι της βάσης κρανίου και υπόφυσης, αγγειακές παθήσεις του εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παθήσεις του εγκεφαλονωτιαίου υγρού (υδροκεφαλία) και εκφυλιστικές παθήσεις της σπονδυλικής στήλης.

Το 2021 διορίστηκε διευθυντής νευροχειρουργός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Κέιμπριτζ. Έχει τιμηθεί με πιστοποιητικό αριστείας από τον ανεξάρτητο οργανισμό iWantGreatCare (https://www.iwantgreatcare.org/doctors/mr-angelos-kolias), που βασίζεται στις άριστες αξιολογήσεις των ασθενών του. Το 2023 του απονεμήθηκε ο τίτλος του καθηγητή από το Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών της Αγγλίας σε αναγνώριση της συνεισφοράς του στην εξέλιξη της νευροχειρουργικής επιστήμης.

Ο Άγγελος Κόλιας προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε ασθενείς στην Ελλάδα, καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2023  είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν υπό την  επιστημονική διεύθυνση του  νευροχειρουργού Χρήστου Γεωργόπουλου (https://www.dunant.gr/el/sectors/heirourgikos/neuroxeirourgiko-tmima/a-neuroxeirourgiko/)  και του  Κέντρου Αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ (https://www.anaplasi-rehab.gr/).

#########