Δύο νέα εξειδικευμένα τμήματα εγκαινίασε το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, στο πλαίσιο της διαρκούς του δέσμευσης να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους μικρούς ασθενείς, επενδύοντας στην ιατρική καινοτομία.  Το νέο Παιδονεφρολογικό Ιατρείο και το Ιατρείο Ενούρησης και Διαταραχών Λειτουργίας της Κύστης, με επικεφαλής την Παιδίατρο-Παιδονεφρολόγο Δρ. Φιφή Κομιανού, αντιμετωπίζουν άμεσα και αποτελεσματικά όλο το φάσμα των παιδονεφρολογικών παθήσεων, διατηρώντας παράλληλα συνεργασίες με σημαντικά διεθνή κέντρα για τη γενετική ανάλυση διαφόρων νεφρολογικών παθήσεων.

 

Τα δύο νέα τμήματα συνεργάζονται με μία κορυφαία διεπιστημονική ομάδα που απαρτίζεται από παιδοουρολόγους, νεογνολόγους, εντατικολόγους, ακτινολόγους, ενδοκρινολόγους, γενετιστές, καρδιολόγους, ρευματολόγους, δερματολόγους και γαστρεντερολόγους, προσφέροντας υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον και με ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των γονέων. Τα δύο νέα τμήματα συνεργάζονται και με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών της ΓΑΙΑ, ενώ προσφέρουν, επιπλέον, συμβουλευτική για προγεννητική διάγνωση.

 

Ειδικότερα, τα νέα εξειδικευμένα τμήματα  αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες παθήσεων:

 

  • Προβλήματα κατά τη νεογνική- βρεφική- παιδική και εφηβική ηλικία (όπως ουρολοίμωξη, κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση, οξεία και χρόνια σπειραματονεφρίτιδα κ.ά.)

 

  • Προβλήματα κατά την προγεννητική περίοδο

 

  • Προβλήματα νυκτερινής και ημερήσιας ενούρησης

 

  • Νευρογενή και ασταθή ουροδόχο κύστη

 

Σημειώνεται, ακόμα, ότι πραγματοποιούνται και βιοψίες νεφρού.

 

«Γνωρίζοντας ότι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό παιδιών υποφέρει από ουρολοιμώξεις καθώς και ότι η συχνότητα που συναντάμε σε παθήσεις όπως η κυστεοουρητηρική, οι συγγενείς ανωμαλίες του νεφρού και του ουροποιητικού, η χρόνια νεφρική νόσος, η νεφρολιθίαση και η αιματουρία είναι πολύ υψηλή, προχωρήσαμε στην ίδρυση των νέων τμημάτων για την εξατομικευμένη διάγνωση, θεραπεία και αντιμετώπιση των νεφρολογικών παθήσεων που αντιμετωπίζουν οι μικροί ασθενείς. Με αυτόν τον τρόπο, συμβάλαμε στην κάλυψη του κενού που υπήρχε στη χώρα σε αυτόν τον τομέα, πιστοί στη δέσμευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών να επενδύει διαρκώς στην ιατρική καινοτομία, ανεβάζοντας το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα», υπογράμμισε η Δρ. Φιφή Κομιανού, υπεύθυνη του Παιδονεφρολογικού Ιατρείου και του Ιατρείου Ενούρησης και Διαταραχών Λειτουργίας της Κύστης του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών.

 

 

Το Παιδονεφρολογικό Ιατρείο και το Ιατρείο Ενούρησης και Διαταραχών Λειτουργίας της Κύστης λειτουργούν κάθε Τρίτη και Πέμπτη αντίστοιχα, μετά τις 4 μ.μ.

#########