Το 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής (ΕΕΣΓΠΧ) –  HAOMS 2024, διεξάγεται στις 26 – 27 Ιανουαρίου 2024, στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens – City Centre Hotel, με κυρίαρχο θέμα και τίτλο «Αισθητικές και λειτουργικές αποκαταστάσεις στην περιοχή στόματος, γνάθων και προσώπου».

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της ειδικότητας και με επίκαιρη θεματολογία που καλύπτει όλο το φάσμα της, το πρόγραμμα του ΗΑΟΜS 2024 περιλαμβάνει εκπαιδευτικά συμπόσια και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικές συνεδρίες, επιστημονικές εισηγήσεις, ειδικές διαλέξεις και αναρτημένες ανακοινώσεις, με συμμετοχή αξιόλογων και εξειδικευμένων ξένων και Ελλήνων επιστημόνων. Καλύπτει δε, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορά την αισθητική, την επανορθωτική χειρουργική της περιοχής του στόματος, των γνάθων και του προσώπου, αλλά και κάποια ειδικότερα θέματα που αφορούν τη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, όπως η ενσωματωμένη ημερίδα με τον θεματικό τίτλο «Από την Αναλογική στην Ψηφιακή Εμφυτευματολογία».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Δρ Δρ Αναστάσιος Ι. Μυλωνάς, MD, DMD, PhD, PhD, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Ιστορικός της Ιατρικής, Ιατρός-Οδοντίατρος, Διδάκτωρ Ιατρικής και Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, επισημαίνει πως «Βασική επιδίωξη της Ελληνικής Εταιρείας Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής αποτελεί η διαρκής προβολή της  Ειδικότητάς μας που δίνει αδιαλείπτως το παρόν στο επιστημονικό γίγνεσθαι της Ιατρικής και Οδοντιατρικής Επιστήμης. Το Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΣΓΠΧ προσφέρει την κατάλληλη ευκαιρία και τον ιδανικό χώρο ώστε να παρουσιασθεί η συνεχής πρόοδος και εξέλιξη της Ειδικότητάς μας, μέσα από τα δρώμενα και το έργο των Ελλήνων Στοματικών και Γναθοπροσωπικών Χειρουργών, οι οποίοι αδιαλείπτως καταθέτουν τον μόχθο και την εμπειρία τους υπηρετώντας την υγεία του Ελληνικού λαού, στις Νοσηλευτικές Μονάδες του ΕΣΥ, στις Πανεπιστημιακές Κλινικές, στα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια και στα Ιδιωτικά Ιατρεία».

 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του HAOMS 2024, Καθηγητής Λάμπρος Ζουλούμης αναφερόμενος στο αντικείμενο του Συνεδρίου δηλώνει ότι: «Στόχος του Συνεδρίου είναι η συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση και η σύγχρονη ενημέρωση πάνω στην πλήρη αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που άπτονται της λειτουργικότητας και αισθητικής της ΣΓΠΧ περιοχής. Από την χειρουργική στόματος, την τραυματιολογία, την ογκολογία, την απλή έως την εξειδικευμένη εμφυτευματολογία, την ορθογναθική χειρουργική, τις παθήσεις της ΚΓΔ και μέχρι την επανορθωτική χειρουργική σε ελλείμματα του προσώπου, o σύγχρονος Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός δίνει καθημερινή μάχη για την βελτίωση της υγείας του κοινωνικού συνόλου».

Το Συνέδριο απευθύνεται σε  μια  ευρεία γκάμα ειδικοτήτων και δίνει τη δυνατότητα στους παρακολουθούντες να δουν την τάση της σύγχρονης στοματικής και γναθοπροσωπικής χειρουργικής, όχι  μόνο όπως  ασκείται στην Ελλάδα αλλά και όπως εξελίσσεται και διαμορφώνεται στα σύγχρονα κέντρα και στο εξωτερικό, αποκομίζοντας επίσης όλες τις σχετικές γνώσεις αιχμής. Είναι ανοιχτό σε όλους τους Στοματικούς και Γναθοπροσωπικούς Χειρουργούς και σε όμορες ιατρικές ειδικότητες: σε ωτορινολαρυγγολόγους, σε πλαστικούς και επανορθωτικούς χειρουργούς, σε οφθαλμιάτρους, σε γενικούς χειρουργούς και στους οδοντιάτρους.

 

#########