Πιστεύω πως ο μοναδικός τρόπος για να προστατέψω τα δικαιώματά μου είναι να προστατέψω τα δικαιώματα των άλλων. (Ντουάιτ Αιζενχάουερ)

Εκδήλωση από τον Όμιλο για την UNESCO Βορείων Προαστίων με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κ.Ε.Δ.Α με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

 Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Με αφορμή την 70ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων πραγματοποίησε με την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου την εκδήλωση και θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα στο σύγχρονο κοινωνικό “γίγνεσθαι”».

Η εκδήλωση λόγου και τέχνης έγινε για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα από τα παιδιά και με αποδέκτες τα παιδιά. Τα παιδιά της Χορωδίας του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων ένωσαν τις φωνές τους για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ερμηνεύοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό τη διεύθυνση της μαέστρου του Ομίλου Εύης Χλωρού.

Το δικό τους μήνυμα έδωσαν και οι  καταπληκτικοί χορευτές με αμαξίδιο  Βερόνικα και Σελένα της Σχολής Χορού  Danzarte μαζί με τις δασκάλες τους Δέσποινα Κουκλάκη και Φλώρα Καραβελατζή.

Και όλα αυτά με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος μέσα από το παράλληλο φιλανθρωπικού bazaar των παιδιών της δομής.

Για τα ανθρώπινα δικαιώματα στους τομείς του Πολιτισμού, του Δικαίου, της Ισότητας, της Νεολαίας, του Αθλητισμού, της Υγείας, του Ανθρωπισμού μίλησαν

  • Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, ομιλία με θέμα: «Πολιτισμός, Αναφαίρετο Ανθρώπινο Δικαίωμα»
  • Φωτεινή Βρύνα, Περιφερειακή Σύμβουλος Βόρειου Τομέα Αττικής, Επικεφαλής Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, ομιλία με θέμα: «Λέμε Στοπ στην Έμφυλη Βία»
  • Γιώργος Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, ομιλία με θέμα: «Δικαιώματα του Παιδιού στο Διαδίκτυο»
  • Γιάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης κολύμβησης και παγκόσμιος πρωταθλητής, κορυφαίος για το έτος 2013, ομιλία με θέμα: «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – Δικαιώματα Αθλητών Με Αναπηρία»
  • Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, Πρόεδρος Κλινικής «Γένεσις», ομιλία με θέμα: «Το Δικαίωμα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής»
  • π. Δημήτρης Παπαδάκης, Ιερέας – Καθηγητής Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, ομιλία με θέμα: «Ειδική Θεραπευτική Παρέμβαση σε παιδιά με ξεχωριστή αντιμετώπιση»

Την εκδήλωση συντόνισαν  η Δημοσιογράφος Εύα Ντελιδάκη και ο Υπεύθυνος Δημοσίων – Διεθνών Σχέσεων του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων Νίκος Παπαδάκης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκτέθηκαν αντικείμενα Χριστουγεννιάτικου Bazaar με χειροτεχνίες και κατασκευές από τα παιδιά του Σικιαριδείου Ιδρύματος για την ενίσχυση του έργου του.

Η βραδιά  ολοκληρώθηκε  με  μουσικό δρώμενο σε σαξόφωνο και πιάνο ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με τον Γιάννη Θεοδωρόπουλο στο αρμόνιο και την Ζωή Θεοδωροπούλου στο σαξόφωνο .Εξαιρετικοί!