Αρχική Ειδήσεις - Νέα «Χάπια όλη την ώρα; Στην Υπέρταση, όχι πια!»

«Χάπια όλη την ώρα; Στην Υπέρταση, όχι πια!»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Υπέρταση παραμένει o Νο1 παράγοντας θνητότητας παγκοσμίως. Το 70% των ασθενών παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την πληθώρα φαρμάκων που έχουν οι γιατροί στα χέρια τους. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτό οφείλεται στην πολυπλοκότητα των θεραπευτικών για την Υπέρταση, στη κακή συμμόρφωση των ασθενών, στο γεγονός ότι η υπέρταση είναι ασυμπτωματική  αλλά και στην άγνοια που υπάρχει για το συγκεκριμένο ζήτημα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ελληνική Αντιυπερτασική Εταιρεία με την υποστήριξη της Novartis Hellas, υλοποιεί μία μεγάλη εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού

και των ασθενών για την σημαντικότητα της απλοποίησης της θεραπείας και τα οφέλη που πηγάζουν από αυτή.

 

Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: «Χάπια όλη την ώρα; Στην Υπέρταση, όχι πια!», ενώ η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού έχει αρχίσει από τις 20 Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στις 20 .

Η εκστρατεία υποστηρίζεται μέσα από καταχωρήσεις στα ένθετα των μεγαλύτερων σε κυκλοφορία Κυριακάτικων εφημερίδων, web banners στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites, ενώ από τα μέσα Πανελλαδικής εμβέλειας υπάρχει κάλυψη από τοπικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Στις 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση ανοικτή για το κοινό. Το ενημερωτικό περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας θα βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο Avenue από τις 10,00 το έως τις 16,00 το μεσημέρι. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το εξειδικευμένο προσωπικό της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας θα απαντά σε ερωτήματα και απορίες των πολιτών, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται μετρήσεις αρτηριακής πίεσης.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι ο ραδ/κός σταθμός  Realfm, ο οποίος στο συγκεκριμένο σημείο  θα μεταδίδει ζωντανά το πρόγραμμά του.

Τέλος η ουσιαστική υποστήριξη που προσφέρει η Novartis Hellas για την πραγματοποίηση της καμπάνιας, αποδεικνύει για άλλη μία φορά τον κοινωνικό της χαρακτήρα της και τη της να βρίσκεται στον πάσχοντα συνάνθρωπο.