Αρχική Ομορφιά Μεταμόσχευση Λίπους: Η Πιο Σύγχρονη Τάση στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου και...

Μεταμόσχευση Λίπους: Η Πιο Σύγχρονη Τάση στην Αισθητική Χειρουργική του Προσώπου και του Σώματος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η μεταμόσχευση του λίπους για διόρθωση ατελειών του προσώπου του σώματος είναι το πιο πολυσυζητημένο αντικείμενο της πλαστικής χειρουργικής στη δεκαετία διανύουμε.Η μεταμόσχευση του λίπους ενάγεται στις πιο απλές εύκολες μεθόδους μεταξύ των διαφόρων στην πλαστική χειρουργική για να διορθώσουμε το σχήμα του προσώπου και αν χρειαστεί να όγκο σε , γάμπες,  διόρθωση ουλών, μικρές ρυτίδες, ρινοπαρυακες αύλακες, δάκτυλα, χέρια κ ντεκολτέ.Η μεταμόσχευση του λίπους έχει ένδειξη βάση των πιο στην πλαστική χειρουργική για να δώσει όγκο στο πρόσωπο .

Με το λίπος που μπορούμε να πάρουμε από το ίδιο μας το σώμα με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης με ειδικές λεπτές κάνουλες, και κατόπιν επεξεργασίας αυτού, μεταμοσχεύουμε στο πρόσωπο λιποκύτταρα τα οποία ανορθώνουν και γεμίζουν το πρόσωπο, δίνουν όγκο στα ζυγωματικά, σβήνουν ρυτίδες και ένα άδειο πρόσωπο με την πάροδο των ετών αποκτά σφρυγηλότητα και σπαργή.

Η μεταμόσχευση του λίπους από τον ίδιο μας τον οργανισμό από κάποιες περιοχές σε άλλες έχει πλεονεκτήματα. Είναι αυτόλογος ιστός, δηλαδή από τον ίδιο μας τον οργανισμό, δεν εμπλέκεται με ξένους παράγοντες, έχει μόνιμα αποτελέσματα, διορθώνει ατέλειες προσφέροντας συμμετρία και ασφάλεια και φυσικό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη στηρίζεται στην μέθοδο Coleman ο οποίος και την ανακάλυψε.

Επιπρόσθετα μπορεί να εφαρμοστεί για να διορθώσει κυτταρίτιδα, να συνδυαστεί με ένα face lift η με ένα macs lift και με βλεφαροπλαστική. Μπορεί να δώσει όγκο σε χέρια έχει ατροφήσει το λίπος με την πάροδο των ετών, να εφαρμοστεί σε ντεκολτέ για να δώσει όγκο και να διορθώσει τη χαλάρωση του λαιμού. Επίσης έχει εφαρμογές σε περιπτώσεις του μαστού μετά από μαστεκτομή.

Μία ακόμη πολύ σημαντική εφαρμογή είναι αυτή σε διόρθωση ουλών σε κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά από .

Η μεταμόσχευση μπορεί να εφαρμοστεί με τοπική αναισθησία ή μέθη τηρώντας πάντα της συνθήκες αντισηψίας για την πλήρη ασφάλεια του κάθε ενδιαφερόμενου με την γρήγορη κ ταχύτατη επανένταξή του στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις του.

Τέλος θα λέγαμε ότι η μεταμόσχευση του λίπους από σημεία του ίδιου μας του σώματος σε κάποια άλλα σημεία του προσώπου η του λαιμού αποτελεί την επανάσταση στην πλαστική χειρουργική για τη δεκαετία που διανύουμε.

 

 

 

Μαρία Δ. Κοτρώτσιου MD

Πλαστικός Χειρουργός

Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική

Μέλος της εταιρείας ΕΕΠΕΧ, ISAPS και Μέλος της EURAPS

e-mail: [email protected]