Αρχική Συνέδρια - Ημερίδες - Εκδηλώσεις Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος από...

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος από την κλινική Cosmetic Derma Medicine

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος, οργανώνεται εκστρατεία υγείας από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ), η οποία θα πραγματοποιηθεί 8-12 Μαΐου.

Σε μια χώρα με 80% ηλιοφάνεια το χρόνο, η πρωτογενής πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι υψίστης σημασίας για τη δημόσια υγεία, αφού το 90% των μελανωμάτων, που εντοπίζονται εγκαίρως, θεραπεύονται, ενώ απαραίτητη είναι η ενημέρωση για τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο. Αρκεί να αναφερθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από το 1980 έως και σήμερα, έχει τριπλασιαστεί.

Στα πλαίσια της έγκαιρης διάγνωσης και της ενημέρωσης του κοινού, η κλινική Cosmetic Derma Medicine συμμετέχει ενεργά, εξετάζοντας δωρεάν τους ενδιαφερόμενους και επισημαίνοντας δυσπλαστικούς σπίλους ή άλλα μορφώματα που χρήζουν αφαίρεσης.

Η δωρεάν εξέταση των ενδιαφερόμενων γίνεται κατόπιν ραντεβού και δεν περιλαμβάνει άλλες ιατρικές πράξεις.

Η προσφορά της συγκεκριμένης εκστρατείας στο κοινωνικό σύνολο είναι πολύ σημαντική. Κάθε χρόνο στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής εβδομάδας κατά του καρκίνου του δέρματος, εξετάζονται περίπου 2.500 περιστατικά.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος από την κλινική Cosmetic Derma Medicine
Rate it