Άλλο ένα ιατρικό θαύμα που προσφέρει ελπίδα σε εκατοντάδες γυναίκες με καρδιακά προβλήματα, πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική.
Η 32χρονη Μαρία Καρακασίδη Τσουκαλά που είχε υποβληθεί σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς προ εξαετίας στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι με καισαρική τομή στην Κλινική ΡΕΑ. Η νεαρή μητέρα κατάφερε να κυοφορήσει το πρώτο της παιδί μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση την οποία πραγματοποίησε ο γυναικολόγος κ. Βασίλης Γούδας, Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης «Genesis Fertility Center» στην Πάτρα

.

 

Η μητέρα – με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας – υπεβλήθη σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2005 στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» από τον καρδιοχειρουργό κ. Πέτρο Αλιβιζάτο. Την κα Καρακασίδη Τσουκαλά παρακολουθούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της κύησης η καρδιολόγος του Ωνασείου κα Αγγελική Γκουζιούτα η οποία ήταν και παρούσα κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Η περίπτωση της κας Καρακασίδη – Τσουκαλά είναι η δεύτερη περίπτωση στην Ελλάδα και από τις σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλινική ΡΕΑ επελέγη για δεύτερη συνεχή φορά από τους ιατρούς του Ωνασείου και από το θεράποντα ιατρό της κ. Β. Γούδα, λόγω του ότι ο εξοπλισμός της και το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό της προσωπικό πληρούν όλες τις παγκοσμίως θεσπισμένες προδιαγραφές για την αντιμετώπιση περιστατικών υψηλού κινδύνου.

#########