Μεγάλη διάκριση για τη Medtronic Hellas. Η δυναμική Ελληνική εταιρία, θυγατρική της παγκοσμίως πρωτοπόρου Αμερικανικής εταιρίας υψηλής ιατρικής τεχνολογίας Medtronic Inc., αναδείχθηκε κι εφέτος – για δεύτερη συνεχή χρονιά – μια από τις 10 εταιρίες στη χώρα μας με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Μάλιστα, η εφετινή διάκριση αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς η εταιρία όχι μόνο διατηρήθηκε στο «πάνθεον» των πλέον επίζηλων για εργασία εταιριών, αλλά εκτοξεύθηκε στην 4η θέση.

 

 

Συγκεκριμένα, η έρευνα «Best Workplaces 2011» διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work Institute Hellas, με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School, για τη βράβευση των 20 εταιριών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Οι 20 αυτές επιχειρήσεις διακρίνονται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το μέγεθός τους. Οι 10 απασχολούν 50-250 εργαζομένους και οι υπόλοιπες 10 πάνω από 251 εργαζομένους. Η έρευνα, που εφέτος διεξήχθη για 9η χρονιά στην Ελλάδα, στοχεύει στην ανάδειξη επιχειρήσεων που διακρίνονται για την προσήλωσή τους στις ανάγκες του ανθρώπινου δυναμικού, επιτρέποντάς τους, παράλληλα, να αποτιμήσουν το συνολικό εργασιακό τους περιβάλλον και τις πρακτικές που οι ίδιες εφαρμόζουν.

 

Όπως τονίζει η Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού της Medtronic Hellas κ. Ευσταθία Βαλλιανάτου, «μερικοί από τους βασικούς άξονες της εταιρικής κουλτούρας είναι ο σεβασμός, η αναγνώριση και η ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων, με σκοπό τη δημιουργία ενός αξιοκρατικού και ευχάριστου εργασιακού περιβάλλοντος. Προτεραιότητα για τη Medtronic αποτελεί η ανάπτυξη και εφαρμογή αντιστοίχων εργασιακών πρακτικών που να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ανθρώπων της και να τους κάνουν να αισθάνονται άνετα στην εργασία τους.

 

Μεγάλη έμφαση δίνεται στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ανάπτυξη, με τη δημιουργία συγκεκριμένων ετήσιων πλάνων. Επιπλέον, το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας έχει περαιτέρω λόγους να αισθάνεται υπερήφανο, καθώς συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και κοινωνικής ευθύνης, όπως η πρόσφατη διοργάνωση καθαρισμού ακτής και ανακαίνισης νηπιαγωγείου με προσωπική εργασία των εργαζομένων. Άλλοτε πάλι, διενεργούνται έρευνες ικανοποίησης και οργανώνονται ομάδες εργασίας προκειμένου να δουλέψουν σε διάφορες θεματικές ενότητες και συμπληρώνονται ερωτηματολόγια προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης αναγκών και προτάσεων.

 

Έτσι, εφέτος διοργανώθηκε σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης για τους οδηγούς μοτοσικλέτας και, στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργήθηκε το Πρόγραμμα “Work-Life Balance”, που ενδεικτικά περιλαμβάνει ευέλικτο ωράριο εργασίας, δυνατότητα εργασίας από το σπίτι, επιπλέον ημέρες αδείας ασθενείας ανά έτος, χωρίς προσκόμιση σχετικών δικαιολογητικών, επιπλέον ημέρες άδειας για νέες μητέρες ή πατέρες, για εθελοντισμό κτλ.

 

Με αυτά τα δεδομένα, υπογραμμίζει η κ. Βαλλιανάτου, «η εφετινή μεγάλη διάκριση της Medtronic Hellas πιστοποιεί την ανταπόκριση των εργασιακών της πρακτικών στις ανάγκες των εργαζομένων και συντελεί στην περαιτέρω δημιουργία ενός ξεχωριστού, φιλικού και οικογενειακού κλίματος, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και δέσμευση για τη διασφάλιση της συνέχισης αυτής της εταιρικής προσέγγισης.      Διότι, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό μας αποτελεί στρατηγικό στόχο, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι μέσω της προσφοράς του – σε συνδυασμό με τα υψηλής προδιαγραφής προϊόντα μας- μπορεί η εταιρεία μας να μένει πιστή στην αποστολή της – να απαλύνει τον πόνο, να αποκαθιστά την υγεία και να παρατείνει τη ζωή – για εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο».

 

Η Medtronic Hellas αποτελεί ηγετική εταιρία στην ιατρική τεχνολογία, απαλύνοντας τον πόνο, αποκαθιστώντας την υγεία και παρατείνοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρία έχει δεσμευτεί να συμβάλλει καθοριστικά στην εξέλιξη των σύγχρονων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση διαφόρων σοβαρών παθήσεων, με τη συνεργασία της με ηγέτες στο χώρο τους κλινικούς ιατρούς, ερευνητές και επιστήμονες, σε παγκόσμιο επίπεδο. Περισσότερα για τη Medtronic Hellas στο www.medtronic.gr.

#########