Η όγκο-υπερθερμία είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδος καταπολέμησης του καρκίνου, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί  παράλληλα και συμπληρωματικά με άλλες μεθόδους, όπως είναι: η  χημειοθεραπεία και  η ακτινοθεραπευτική-τη δράση των οποίων ενισχύει- αλλά και η χειρουργική.
Για τον λόγο αυτό, η όγκο-υπερθερμία χαρακτηρίζεται πλέον από κάποιους, ως ο τέταρτος θεραπευτικός πυλώνας στην αντιμετώπιση του καρκίνου, μαζί με τις τρεις προαναφερθείσες μεθόδους. Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του  μηχανήματος ολοσωματικής υπερθερμίας στην Κλινική Άγιος Λουκάς, διοργανώνεται επιστημονική εκδήλωση-παρουσίαση  των ευεργετημάτων της Υπερθερμίας στην Αίθουσα Διαλέξεων της Κλινικής “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”, με θέμα: “Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ”.

 

Τις θεραπευτικές ιδιότητες  της Υπερθερμίας θα αναλύσουν , θα παρουσιάσουν και θα επιδείξουν τον τρόπο λειτουργίας του μηχανήματος οι κύριοι:

  • Δημητριάδης Κωνσταντίνος, Παθολόγος – Ογκολόγος, Τ. Διευθυντής Κλινικής Θεαγενείου
  • Μαραγκός Μιχαήλ, Ακτινοθεραπευτής – Ογκολόγος, Διευθυντής Τμήματος Ακτινοθεραπευτικής – Ογκολογίας 424 ΓΣΝΕ

Σημειώνεται ότι, η Υπερθερμία εγκρίθηκε πέρυσι ως θεραπευτική μέθοδος από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).Μετά μάλιστα από πρόσφατη υπουργική απόφαση συνταγογραφείται για οικονομική κάλυψη της από τα ταμεία υγείας.

Σύμφωνα  με τον κ Δημητριάδη, όντας μία ήπια , ακίνδυνη και άριστα ανεκτή μέθοδος, η υπερθερμία, σωστά εφαρμοζόμενη, πληροί δύο βασικότατους κανόνες. Τον Ιπποκρατικό: ωφελέειν ή μη βλάπτειν και το βασικό κανόνα της ογκολογίας: όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα και όσο το δυνατόν ηπιότερα .

 Τέλος σε συνδυασμό με τις κλασικές θεραπείες, αλλά και με τις ενισχυτικές συμπληρωματικές θεραπείες(βιταμίνες, βότανα, αντιοξειδοτικά σκευάσματα κ.λ.π., εκτός από την καταστολή του όγκου βελτιώνει εντυπωσιακά την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site:

www.onco-hyperthermia.gr

#########