Το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν τελικά στις 14 Σεπτεμβρίου και όχι στις 7 Σεπτεμβρίου, με τα μέχρι σήμερα επιδημιολογικά δεδομένα, άφησε ανοιχτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενόψει των οριστικών αποφάσεων που θα γνωστοποιηθούν την 1η Σεπτεμβρίου.

Στέλιος Πέτσας

Μιλώντας στο Mega o κ. Πέτσας τόνισε ότι «η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση»

Και συνέχισε λέγοντας: «Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7 Σεπτεμβρίου. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31 του μήνα προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας, 1 Σεπτεμβρίου».

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης», συμπλήρωσε.

Πηγή: Liberal