Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ζούμε το πιο ηθικό Πάσχα? αυτό που πάντα ποθούσαμε αλλά δεν το καταφέρναμε γιατί πάντα τα γήινα μας τράβαγαν κάτω.

Είναι αυτό το Πάσχα μοναδικό για τους εξής λόγους. Δεν στριμωχνόμαστε στην εκκλησία σε καμία ουρά δεν κολαζόμαστε γιατί δεν βρήκαμε καρέκλα να καθίσουμε ούτε γιατί κάποιες πίσω μιλάνε συνέχεια. Ακούμε όποια λειτουργία θέλουμε με τις καλύτερες φωνές της ψαλτικής γιατί οι ψάλτες της ενορίας μας δεν είναι και τα καλύτερα αηδόνια κακά τα ψέματα.

Επιπλέον ψωνίσαμε τα εντελώς απαραίτητα από κρέας εννοώ. Γιατί από ρούχα και παπούτσια ευτυχώς δεν χρειαστήκαμε καινούργια για να τα βάλουμε στον Επιτάφιο και την Ανάσταση να μας δουν οι άλλοι. Εκείνος που είναι στο Σταυρό δεν θέλει να μας δει.

Θα μας “εμέσει” και με το δίκιο Του. Ακόμα και οι νονές αυτό το Πάσχα είναι ζήτημα αν κατάφεραν να προσφέρουν στο βαφτιστήρι τους ένα απλό κερί ένα σοκολατένιο αυγό και ένα τσουρέκι. Και πιστέψτε με είναι αρκετό.

Επίσης αυτό το Πάσχα δεν θα πάμε πουθενά δεν θα βρωμίσουμε την ύπαιθρο με την παρουσία μας όσοι πήγαιναν δηλαδή. Θα μείνουμε εδώ στο σπίτι να σκεφτούμε τη δική μας σταύρωση και αν έχουμε το θάρρος να ονειρευτούμε και τη δική μας Ανάσταση.

Να πούμε το Χριστός Ανέστη από καρδιάς και ν ανάψουμε ένα κερί στην καρδιά μας. Δεν θα αγανακτήσουμε γιατί δεν βρήκαμε παπά να κάνουμε τρισάγιο στο νεκροταφείο όπου γινόταν ο κακός χαμός. Δεν θα σκεφτούμε τι μαζεύουν τέτοιες μέρες τα παγκάρια των εκκλησιών ούτε πόσα θα βγάλουν οι ανθοπώλες πουλώντας τα λουλούδια στους Επιταφίους των ναών. Όλα παράξενα λιτά και περισσότερο πνευματικά δεν θα μας δοθεί άλλη ευκαιρία ας σκεφτούμε το μέσα μας. Αυτό έχει τη μεγάλη αξία.

Καλή σας Ανάσταση από καρδιάς.