Λονδίνο, 10 Νοεμβρίου 2010 – Δυο πολύ σημαντικά βραβεία κατέκτησε η MSD στην έκτη τελετή απονομής των βραβείων Scrip και πιο συγκεκριμένα ο Chairman and Chief Executive Officer Richard T. Clark της Merck, διακρίθηκε με τον τίτλο ‘Executive of the Year 2010’. Η MSD αποτελεί εμπορική επωνυμία της Merck & Co., Inc., με έδρα το Whitehouse Station, New Jersey, Η.Π.Α

.

 

 

Για την επιλογή της κριτικής επιτροπής να απονεμηθεί το βραβείο του ‘Executive of the Year 2010’ στον κύριο Clark αναφέρθηκαν τα εξής: «Συνολικά, οι κριτές εντυπωσιάστηκαν από την απόδοση, επιμονή και συνολική θητεία του κυρίου Clark τόσο σε επίπεδο εταιρίας όσο και για την φαρμακευτική βιομηχανία, ειδικότερα στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Λίγες εταιρίες αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις και επιβιώνουν. Ο κύριος Clark έχει καταφέρει να κρατήσει την εταιρία μακριά από δύσκολες καταστάσεις και με την απόκτηση της Schering-Plough η αποκορύφωση της καριέρας του θα συνεχιστεί.

 

Το βραβείο εκ μέρους του κυρίου Clark παρέλαβε ο Bruno Strigini, Πρόεδρος Ευρώπης και Καναδά. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο Λονδίνο και συμμετείχαν συνολικά περίπου 500 εκπρόσωποι της υγειονομικής φροντίδας .

 

Πέραν από την κατάκτηση του βραβείου Executive οf the Year, η MSD και η AstraZeneca κέρδισαν το βραβείο Scrip στην κατηγορία ‘Best Partnership Alliance’ για την καινοτόμο συνεργασία τους στην αντικαρκινική θεραπεία. Η κριτική επιτροπή έλαβε υπόψη της συμφωνίες που παρέχουν αμοιβαία οφέλη, έχουν προοπτικές στρατηγικής ανάπτυξης και είναι καινοτόμες στην δομή τους. Η απόφαση ήταν κοινή και όλοι συμφώνησαν ότι αυτή η συνεργασία αποτέλεσε μια αυθεντική πρωτοπορία.  Η MSD ήταν επίσης υποψήφια και στην κατηγορία ‘Best Overall Pipeline’.

Τα βραβεία Scrip Awards αποτελούν μια από τις εγκυρότερες κατηγορίες βραβείων για τον φαρμακευτικό τομέα και τον κλάδο της βιοτεχνολογίας και έχουν σχεδιαστεί για να επισημαίνουν την πρωτοπορία και τα επιτεύγματα της βιομηχανίας. Τα διεθνή φαρμακευτικά νέα Scrip αποτελούν ένα ηγέτη στην ενημέρωση αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στην βιομηχανία των φαρμάκων και της βιοτεχνολογίας.

#########