Το Εθνικό Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας – Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την καταπολέμηση διασποράς του COVID-19, αναστέλλει προσωρινά τις αποστολές.
Λαμβάνοντας τα μηνύματά σας για την αναγκαία και πολύτιμη παρουσία της ομάδας των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (KIM) σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθούμε κοντά σας το συντομότερο δυνατόν. Έχοντας χτίσει μία σχέση έξι ετών, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης, θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε και  κατά τη διάρκεια που δεν επιτρέπουν οι συνθήκες να είμαστε κοντά σας με τη φυσική μας παρουσία.
Έως τότε, διατηρούμε το δίαυλο επικοινωνίας ανοιχτό, για να ενημερώνεστε έγκυρα και έγκαιρα, να θέτετε τα ερωτήματά σας και να λαμβάνετε όποια πληροφορία χρειάζεστε από το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό είτε τηλεφωνικά, είτε διαδικτυακά.
Ευχή όλων μας, και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να είμαστε πάλι δίπλα σας προσφέροντας με απαράμιλλη συνέπεια και αφοσίωση υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, ογδόντα τρεις (83) δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
.