Για ένα μέλλον χωρίς καρκίνο, πρέπει να δράσουμε τώρα! Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου).

Κάθε χρόνο, 10 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο, πεθαίνουν από καρκίνο. Είναι περισσότεροι από όσους σκοτώνουν το aids, η φυματίωση και η ελονοσία μαζί.

Μέχρι το 2030, υπολογίζεται ότι οι ετήσιοι θάνατοι από καρκίνο θα φτάσουν τα 13 εκατομμύρια. Γι’ αυτό πρέπει να δράσουμε τώρα.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρόληψης, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου, με τεχνολογία αιχμής και με εξειδικευμένους, εμπείρους γιατρούς και άλλους επιστήμονες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου και μέχρι το τέλος του μήνα, προσφέρονται μια σειρά από βασικές προληπτικές εξετάσεις για άνδρες και γυναίκες, δωρεάν ή σε προνομιακές τιμές.

Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται:

  • Δωρεάν ανάλυση κοπράνων και εξέταση από γαστρεντερολόγο
  • Μέτρηση ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), με δωρεάν επανέλεγχο σε περίπτωση παθολογικού αποτελέσματος
  • Τεστ Παπανικολάου
  • Υπέρηχος μαστών, διερεύνηση καρκινικού δείκτη και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο
  • Ψηφιακή Μαστογραφία και δωρεάν εκτίμηση από μαστολόγο
  • Διερεύνηση 5 βασικών Καρκινικών Δεικτών

Παράλληλα, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη δυνατότητα διενέργειας του τεστ Εκτίμησης Πολυγονιδιακού Κινδύνου, PRS (Polygenic Risk Score) για καρκίνο του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου, σε ειδική προνομιακή τιμή.

Μέρος των εσόδων από όλες τις παραπάνω εξετάσεις θα διατεθεί στον οργανισμό Make a Wish Ελλάδας, που πραγματοποιεί ευχές παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Από το 1981 αναπτύσσεται διαρκώς και σήμερα διαθέτει 70 Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, 2 γενικές κλινικές, 7 οδοντιατρεία και ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών.

Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.