Δύο χρυσά βραβεία για την ενημερωτική εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», καθώς και το βραβείο «Κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία» απέσπασε η Roche Hellas στη φετινή τελετή απονομής των Healthcare Business Awards. Ειδικότερα η εταιρεία απέσπασε τις εξής διακρίσεις:

  • Βραβείο GOLD στην κατηγορία «Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις / Κοινωνική Ευαισθησία» για την ενημερωτική εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία»
  • Βραβείο GOLD στην κατηγορία «Δράσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19 / Δράσεις Υποστήριξης σε ευάλωτες ομάδες» για τη σειρά animated videos «Μένουμε σπίτι παρέα με τον Αιμίλιο»
  • Βραβείο «Κορυφαία Φαρμακευτική Εταιρεία», έχοντας συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία στις κατηγορίες και ενότητες όπου βραβεύτηκε

Η εκστρατεία «Ο Αιμίλιος μας μαθαίνει για την αιμορροφιλία», που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τη Roche Hellas και την εταιρεία επικοινωνίας PHOCUS, προσφέρει στα άτομα με αιμορροφιλία, την οικογένεια και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον τους, ενημέρωση και εκπαίδευση για την αποτελεσματική διαχείριση της αιμορροφιλίας. Κεντρικός ήρωας της καμπάνιας είναι ο Αιμίλιος, ένα πρόσχαρο αγόρι με αιμορροφιλία, που μέσω της ιστοσελίδας www.abouthaemophilia.com και μιας πρωτότυπης σειράς παιδικού κόμικ, βοηθά τα παιδιά με αιμορροφιλία να κατανοήσουν καλύτερα την πάθηση και να χαίρονται την καθημερινότητά τους με ασφάλεια.

Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντική υπήρξε η συμβολή των μελών του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών, η εμπειρία των οποίων βοήθησε στην βαθύτερη κατανόηση των αναγκών των ατόμων με αιμορροφιλία στην Ελλάδα. Πολύ σημαντική υπήρξε επίσης η συμβολή των ιατρών της Μονάδας Αιμορραγικών Διαθέσεων και Κέντρου Αιμορροφιλίας Παιδιών και Εφήβων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», αλλά και της ψυχολόγου του ΣΠΕΑ, οι οποίες ανέλαβαν την επιμέλεια του επιστημονικού περιεχομένου των υλικών της εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την αντιπροσωπευτική απόδοση των εμπειριών και των συναισθημάτων των παιδιών με αιμορροφιλία.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών (ΣΠΕΑ), με την υποστήριξη του πρωταθλητή Ευρώπης στην κολύμβηση, Γιάννη Δρυμωνάκου ως Πρεσβευτή.

H σειρά animated videos «Μένουμε σπίτι παρέα με τον Αιμίλιο» δημιουργήθηκε με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά με αιμορροφιλία να προσαρμοστούν καλύτερα στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου 2020. Πρόκειται για μία σειρά 9 επεισοδίων εκπαιδευτικού χαρακτήρα με ήρωα τον Αιμίλιο, που προσφέρει στα παιδιά ιδέες για να περνούν ευχάριστα και ποιοτικά το χρόνο τους στο σπίτι, εμπλουτίζοντας ταυτόχρονα τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους.