Το ταξίδι του Ιπποκρατικού πνεύματος στις χώρες του κόσμου συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ. Τελευταίος σταθμός ήταν το Βουκουρέστι στη Ρουμανία όπου ο Πρόεδρος Γ.Πατούλης και τα μέλη του ΔΣ του Ινστιτούτου, σε μια συγκινητική εκδήλωση, τοποθέτησαν την προτομή του πατέρα της ιατρικής, Ιπποκράτη, στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Motza Metropolitan, παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστιου Zinga Viorel. Μάλιστα ο κ. Πρύτανης προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΙΣΑ να τοποθετήσουν την προτομή του Ιπποκράτη, στο πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου Carol Davila, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

«Το πανεπιστήμιο είναι πάντα ανοιχτό σε τέτοιες πρωτοβουλίες που προωθούν και αναπτύσσουν την γνώση “, επεσήμανε ο κ.Viorel και συνεχάρη την Ελληνική αποστολή για την πρωτοβουλία της.

Παράλληλα δεσμεύθηκε ότι αντιπροσωπεία ιατρών από το Βουκουρέστι θα συμμετάσχει στον αυθεντικό όρκο του Ιπποκράτη, στην παγκόσμιου βεληνεκούς εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κω.

Πρόκειται για μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου και του Προέδρου του Γ. Πατούλη, η οποία ξεκίνησε με την πρώτη τοποθέτηση της προτομής του Ιπποκράτη στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας, όπου δίδαξε και πέθανε ο Ιπποκράτης και θα μεταφερθεί σε 35 Ιατρικές Σχολές, σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Πατούλης τόνισε επίσης τη σημασία ενίσχυσης του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για έναν ανερχόμενο κλάδο της οικονομίας.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και ανέλυσε τους στόχους του Παγκόσμιου Ιπποκρατικού Ινστιτούτου Ιατρών, μεταξύ των οποίων είναι: η δημιουργία Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ιπποκρατικής Ιατρικής Φιλοσοφίας, η διασύνδεση των ιατρικών σχολών ανά τον κόσμο με την Ιπποκράτεια ιατρική φιλοσοφία και ηθική και η ανάπτυξη και υλοποίηση δραστηριοτήτων, που άπτονται της εκπαίδευσης και της κατάρτισης στην Ιπποκρατική Ιατρική.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επιφανή μέλη της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της Ρουμανίας καθώς και οι κ.κ. Σοφία Γραμματά Πρέσβης, Χρήστος Σεφρης Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Ράντου Βλανταρέαπ Πρόεδρος Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ρουμανίας, κ.α. Επίσης παρίστατο τα μέλη του ΔΣ του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου κ.κ. Αντώνης Πολυδώρου, Κωνσταντίνος Πάντος και Κώστας Κουσκούκης και με διαδικτυακή σύνδεση κ. Φ.Πατσουράκος.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης δήλωσε τα εξής :

« Το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών σε συνεργασία με τον ΙΣΑ και την Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει σειρά σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών που υπηρετούν το ιδεώδες της αναβίωσης και διάδοσης της Ιπποκρατικής Σκέψης και Ηθικής ανά τον κόσμο. Ειδικά αυτή την περίοδο που ο πλανήτης βιώνει μία σημαντική υγειονομική κρίση, η Ιπποκρατική Σκέψη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Πιστεύουμε λοιπόν βαθύτατα, ότι είναι καίρια η στιγμή για να επιστρατευθεί δημιουργικά το κορυφαίο επιστημονικό δυναμικό των Ελλήνων ιατρών, σε κάθε γωνιά της γης ώστε να προβάλλουμε με υψηλή επιστημονικότητα την αξία του Ιπποκρατείου πνεύματος».