Η ψυχολογία του άνδρα αλλάζει πολύ όταν παρέμβει και διορθώσει το τμήμα εκείνο του σώματός του που τον ενοχλεί. Αλλάζει προς το καλύτερο διότι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή του και αισθάνεται πιο επικοινωνιακός, πιο αρεστός στο άλλο φύλο, καθώς επίσης και στο χώρο της εργασίας τους, συνεργάζονται καλύτερα χαμογελώντας.

 

 

Οι άνδρες την προηγούμενη δεκαετία τα μόνα καλλυντικά που χρησιμοποιούσαν ήταν μια κολόνια, ένα after shave και μια κρέμα για το ξύρισμα.

Σήμερα έχουν αλλάξει οι συνήθειες. Η εξωτερική εμφάνισης υπερίσχυσε άλλων αρετών και έγινε ευκολότερο να αναμορφώνει κανείς την εξωτερική του εμφάνιση απευθυνόμενος σε ειδικούς γιατρούς και να χρησιμοποιεί πληθώρα καλλυντικών.

 

Τους άνδρες σήμερα τους απασχολεί πολύ η εξωτερική εμφάνιση και τι μπορούν να βελτιώσουν. Γι’ αυτό και απευθύνονται σε ειδικούς γιατρούς και οδοντιάτρους για παρεμβάσεις αναβάθμισης των δοντιών τους.

 

Όλο και περισσότεροι άνδρες απευθύνονται σε ειδικούς οδοντιάτρους για παρεμβάσεις αισθητικής οδοντιατρικής στα δόντια τους. Στην αρχή «ντρέπονται» να επικοινωνήσουν την αισθητική τους ανάγκη και αφού ενημερωθούν για το θεραπευτικό σχέδιο τότε με ένα πολύ διακριτικό τρόπο θα τοποθετηθούν για το εάν έχουν δυνατότητα να αναβαθμίσουν τα στραβά δόντια τους, τα σκουρόχρωμα ή τα αραιά ή τα σπασμένα, ή με άσχημη σύγκλειση και ούτω καθεξής.

 

Επειδή σήμερα η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης σε συνδυασμό με ταλαντούχους οδοντιάτρους με όραμα στην αισθητική οδοντιατρική, έχει την δυνατότητα να αναβαθμίσει τα δόντια και το χαμόγελο ενός άνδρα και να τον κάνει να αισθανθεί ευτυχισμένος.

 

Οι αισθητικές οδοντιατρικές παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν με όψεις ρητίνης σε 2 ώρες με ανώδυνες τεχνικές χωρίς αναισθησία και μόνιμο αποτέλεσμα αναβαθμίζοντας αραιά σε σμιχτά, στραβά σε ίσια, μικρά σε μεγαλύτερα, σπασμένα και φθαρμένα σε φυσικά, σκουρόχρωμα σε λευκά, παρεμβαίνοντας και διορθώνοντας πολλές φορές και προβλήματα σύγκλεισης με μικρές χασμοδοντίες ή διόρθωση της σχέσης του προγναθισμού της επάνω με την κάτω γνάθο, αλλάζοντας το προφίλ του στόματος σε σχέση με την γραμμή της μύτης και του πηγουνιού.

Παρεμβάσεις με εμφυτεύματα σε άνδρες που λόγω περιοδοντικών προβλημάτων έχασαν τα δόντια τους ή λόγω ατυχήματος έχασαν πολλά δόντια.

Δόθηκε η δυνατότητα με την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων να αλλάξει όχι μόνον η μάσηση στους άνδρες που μπορεί να εξυπηρετούντο με οδοντοστοιχίες και κινητά μηχανήματα, αλλά και η εμφάνιση του στόματος και δοντιών αναδεικνύοντας δόντια φυσικά που στηρίζονται ακίνητα μέσα στο στόμα με άριστη αισθητική και ταυτόχρονα άριστη μάσηση.

Η αναβάθμιση σε ένα τέτοιο επί το λευκότερο χαμόγελο και δόντια σε σωστές σύγκλειση και αισθητική αλλάζουν την εικόνα του ανδρός σε ένα άνδρα δεκαετίας τουλάχιστον νεότερο.

Οι άνδρες αδυνατούν λόγω της φύσης τους να χρησιμοποιήσουν make up και μακιγιάζ προσώπου και η μοναδική αναβάθμιση με απόλυτα φυσικό τρόπο είναι η αλλαγή της αισθητικής των δοντιών τους. «Εκεί είναι ένα μόνιμο μακιγιάζ στο στόμα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν κραγιόν.»

Εναλλακτικές λύσεις για «άτολμους» που θέλουν να βεβαιωθούν για την μονιμότητα του λευκού χαμόγελου είναι οι λευκάνσεις.

Οι λευκάνσεις με Laser σε συνδυασμό με τα γνωστά «μασελάκια για το σπίτι», δίνουν την δυνατότητα να αναβαθμίσει κανείς σε 20’ λεπτά το χαμόγελό του επί το λευκότερο.

 

Οι λευκάνσεις είναι μια αισθητική παρέμβαση που εγώ τις ονομάζω οδοντιατρικό καλλυντικό. Γιατί θα έχει ένα αποτέλεσμα που διαφοροποιείται στην λευκότητα από άτομο σε άτομο λόγω του διαφορετικού DNA σε επίπεδο χρώματος, και το αποτέλεσμα της λευκότητας είναι παροδικό. Γιατί μετά από κάποιους μήνες τα δόντια έχουν την τάση χρωματικά να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα. Είναι ιδιαίτερης θεαματικότητας σε αποτέλεσμα οι λευκάνσεις σε καπνιστές. Αλλά ταυτόχρονα και το αποτέλεσμα του να χάσουν γρήγορα την λευκότητά τους είναι σε άμεση σχέση με το τσιγάρο και τις χρωστικές που εναποτίθενται στην αδαμαντίνη.

Γι’ αυτό συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι οι κατηγορίες που έχουν σίγουρα μεγάλη διαφορά στο χρώμα με τις λευκάνσεις είναι οι καπνιστές, αυτοί που έχουν συνήθεια τον καφέ σε ποσότητα, το τσάι και γενικότερα σε διατροφικές συνήθειες με χρωστικές όπως π.χ. κρασί, παντζάρια κ.λ.π. Αλλά είναι και οι ίδιες κατηγορίες που πολύ γρήγορα τα δόντια θα χάσουν την λάμψη τους. Οι υπόλοιπες κατηγορίες δοντιών μπορούν να έχουν ένα αποτέλεσμα μικρότερης διαφοράς 2 – 3  τόνους. Ενώ στην πρώτη περίπτωση έχουμε διαφορά μέχρι και 7 – 8 τόνους.

Είναι μια λύση λοιπόν και οι λευκάνσεις για να «πειραματισθεί» κάποιος εάν θα του άρεσε να αποκτήσει ένα λευκό χαμόγελο και έτσι να αποφασίσει πιο συνειδητά να προβεί σε μόνιμες πλέον εργασίες.

 

Εργασίες που γίνονται με παρεμβάσεις, με οδοντιατρικά υλικά και αισθητικούς οδοντιάτρους σε συνδυασμό με προσθετολόγους και περιοδοντολόγους και γναθοχειρουργούς εφόσον χρειάζονται εμφυτεύματα.

Σήμερα ιδανικά ομάδες οδοντιάτρων ειδικευμένων και με εμπειρία παρέχουν θεραπεία, υγεία και αισθητική αναβαθμίζοντας τα δόντια σας και τη μάσηση για πολλά χρόνια και ταυτόχρονα διορθώνουν και αναβαθμίζουν το χαμόγελο

 

 

Δέσποινα Κωστομοίρη

Χειρουργός Οδοντίατρος ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική κάτοχος αντίστοιχης πατέντας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, και πήρε πτυχίο κοινωνικής λειτουργού και οδοντιάτρου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει τα διπλώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απονέμονται μόνο σε εφευρέτες και αφορούν νέα μέθοδο λεύκανσης δοντιών. Εκτός της πατέντας ,από το 1988 ειδικεύεται στην αισθητική με όψεις ρητίνης σε άμεση εφαρμογή στο στόμα (ουσιαστικά lifting δοντιών). Το 2000 δημιούργησε την κλινική Athens Smile Clinic με όλες τις οδοντιατρικές ειδικότητες. Το φιλικό περιβάλλον της κλινικής και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών ανταποκρινόμενο στις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου έχει αποκαταστήσει αισθητικά και θεραπευτικά πλήθος ανθρώπων από τον χώρο των διάσημων και μη.

#########