Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, το Σωματείο «ΠNOH-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού» θα λάβει μέρος για 13η χρονιά στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.  100 δρομείς θα λάβουν μέρος στους αγώνες δρόμου 5 & 10 χλμ. για να μεταδώσουν το μήνυμα ευαισθητοποίησης για το έργο του Σωματείου  και για να ενισχύσουν παράλληλα τους σκοπούς του, συγκεντρώνοντας χρήματα για καλό σκοπό.  

Στον φετινό Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τους δρομείς θα διατεθεί για την κάλυψη  ξενοδοχειακών εξόδων των γονέων που έρχονται από την περιφέρεια και τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική.

Η «ΠNOH» διαπιστώνοντας την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για φιλοξενία γονέων από την περιφέρεια που τα παιδιά τους νοσηλεύονται στην Εντατική, καλύπτει το κόστος διαμονής των γονέων σε δωμάτιο ξενοδοχείου δίπλα στα Νοσοκομεία Παίδων Αθηνών ώστε να έχουν έναν αξιοπρεπή χώρο για ξεκούραση αλλά και να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε η προσφορά βοήθειας στον συνάνθρωπο μας γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία. Για να συνδράμουμε στη συνέχιση του έργου της «Πνοής» μπορούμε να συνεισφέρουμε ενεργά, προσφέροντας μια οικονομική εισφορά προς όφελος των ενεργειών του Σωματείου. Αν θέλετε κι εσείς να συνεχίσει η «ΠΝΟΗ» να δίνει «ανάσες ζωής» μέσα από τις δράσεις της στα παιδιά που χρίζονται να νοσηλευτούν στην Εντατική και στους γονείς τους  μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά το Σωματείο επικοινωνώντας στο 210 7486801

 

Λίγα Λόγια του Σωματείου «ΠNOH-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού»

 Η ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού, είναι Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1991 από γονείς που είτε το παιδί τους σώθηκε, είτε το παιδί τους χάθηκε και από τον παιδίατρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων Π. & Α. Κυριακού. Συντηρείται αποκλειστικά από δωρεές εταιρειών, ιδιωτών και δωρεές εις μνήμην. Τέλος, χαρακτηριστικοί σκοποί της «Πνοής» είναι: Η δημιουργία Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παιδιών στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, ο εξοπλισμός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παιδιών και Νεογνών σε όλη την Ελλάδα, η υλική ενίσχυση και ηθική συμπαράσταση των γονιών που τα παιδιά τους νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η αποκατάσταση των παιδιών όταν βγουν από την Εντατική, η εκπαίδευση και επιμόρφωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού προσωπικού των Μονάδων, η παροχή βασικών γνώσεων Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης & Α’ Βοηθειών στο ευρύ κοινό.