Γ. Πατούλης: «Είμαστε σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης, με έμφαση στην πρόληψη και την ενημέρωση των πολιτών»
Το Σχέδιο Δράσης, για τη διαχείριση των έκτακτων αναγκών που έχουν προκύψει λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, με εκπροσώπους επιστημονικών και υγειονομικών φορέων, της φαρμακευτικής αγοράς, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ.
Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης επιστημονική ενημέρωση για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες, με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.
Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση τις οδηγίες του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥΥ.
Ειδικότερα τα μέτρα που περιλαμβάνει το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Αττικής είναι τα εξής:

-Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης

-Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων

-Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης (επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)

-Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας

-Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:
«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συγκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπου επιστημονικών, υγειονομικών φορέων αλλά και της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα και να σχεδιάσουμε τα μέτρα πρόληψης για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επιστάμενα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Θα είμαστε δίπλα τους».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κάτωθι:
Ο  Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νικόλας Πλατανησιώτης, ο A Aντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος ,ο Πρόεδρος της Εταιρείας Λοιμώξεων  Π. Γαργαλιάνος, ο Χατζής Αναστάσιος, Παιδιατρος  μέλος ΔΣ  ΙΣΑ, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και Μέλος του ΙΣΑ Γ. Κεχρής, ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ Μιχάλης Χειμωνάς, η  Γενική Διευθύντρια Π.Ε.Φ Φαίη Κοσμοπούλου, ο  Β. Πενταφράγκας μέλος του ΔΣ ΠΕΦ,  ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος Π.Φ.Σ, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ.  Λουράντος, ο Γ.Γ. Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών Αλ. Κοκκινάκης  ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. Σ.Ι.Κ.Ε. – Π.Ε.Κ., από το Σύνδεσμο Ιδιωτικών Κλινικών ο Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Υγείας Ανδρέας Καρταπάνης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής  Ένωσης Εργαστηρίων Γιατρών ΒΙΟΠ -ΚΥΤΤ.ΠΑΘ/ΤΟΜΩΝ (ΠΕΕΒΙ)  Ιωάννης Κλεινάκης, ο Βιοπαθολόγος, ο  Λεωνίδας Αναγνώστου εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας -Εργαστηριακής Διαγνωστικής, η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ακτινολόγων – Απεικονιστών Ελλάδος, Μέλος του ΙΣΑ και Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος Αν. Τσάτσος, ο Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων Ευσταθίου Παναγιώτης, η Κυριακή Κανελλακοπούλου– Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας – Λοιμώξεων μέλος ΕΕΧ, Κουτής Χαρίλαος – Ομότιμος Καθηγητής Υγιεινής Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας Παν. Δυτικής Αττικής, Γεώργιος Σουρβίνος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Ιατρικής Σχολής Κρήτης – Μέλος Δ.Σ. ΕΟΔΥ, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Αττικής Θ. Βαθιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών N. Πέππας, οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος, Λ. Κεφαλογιάννη, Σ. Αντωνάκου, Δ. Νάνου, Α. Λεωτσάκος, Θ. Αυγερινός, Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, Λ. Κοσμόπουλος, ο Σωτήρης Παπασπυρόπουλος Συντονιστής Περιφέρειας Αττικής στο ΕΔΔΥΠΠΥ, η Άννα Μεγάλου Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Αττικήςοι Διευθυντές των Υγειονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θωμά Ευανθία Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ευαγγελόπουλος Κώστας – Ανατολική Αττική, Νέγκας Ιωάννης – Δυτική Αττική, Σοφός Νίκος – Νότιος Τομέας, Τσιρώνη Αικατερίνη- Βόρειος Τομέας.