Το Ρέικι χρησιμοποιείται από ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό νοσοκομείων σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, Αγγλία και αρκετές άλλες χώρες. Μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός τους υπολογίζεται σε πάνω από 72. Στόχος των ιδρυμάτων αυτών είναι μέσω του Ρέικι να μειώσουν την παραμονή  και την κατανάλωση φαρμακευτικής αγωγής των ασθενών τους.

Ακολουθεί ένα μικρό δείγμα  νοσοκομείων σε παγκόσμια κλίμακα που έχουν εισάγει το Reiki στο πρόγραμμα τους:

University College London Hospital    Ηνωμένο Βασίλειο

St Giles hospital Ηνωμένο  Βασίλειο

Coventry community Drug Team Ηνωμένο Βασίλειο

Hartford Hospital, Ηνωμένο Βασίλειο  http://www.harthosp.org/integrativemed/therapies/reikitherapy/default.aspx

Constantiaberg Medi-Clinic Νότια Αφρική

Tilsonberg District Memorial Τίλσονμπεργκ, Καναδάς

Synergia-Centre for Complementary Therapy Βέλγιο

Hospital General 60 Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

St. Joseph’s Medical Center Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Sharp Memorial Hospital Σαν Ντιέγκο, Η.Π.Α.

Cancer Centers of Northern Arizona Η.Π.Α.

Hearst Cancer Resource Centre Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

University Medical Center Corporation Arizona, Η.Π.Α.

St. Andrew’s Children Hospital Arizona, Η.Π.Α.

Edward Hospital Cancer Centre Ilinois, Η.Π.Α.

Abott Northwestern Hospital Minneapolis, Η.Π.Α.

Inova Fairfax Hospital, Life with Cancer Program Η.Π.Α.

Emerson Hospital, Η.Π.Α.- Σεμιναρια Ρεικι 1ου και 2ου Βαθμούhttp://www.emersonhealthyliving.org/ClassesPrograms/ClassDetails.aspx?ClassID=123

Massachusetts General Hospital Η.Π.Α.

http://www.massgeneral.org/search.aspx?q=reiki&st=0

Ταυτόχρονα με το Ρέικι διδάσκεται στούς ασθενείς ο τρόπος να κάνουν δημιουργικούς οραματισμούς, να δημιουργούν εικόνες στο μυαλό τους, μια και έρευνες έδειξαν οτι αυτή η μέθοδος ενισχύει το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Η εξήγηση είναι απλή.

Οταν ο ασθενής παραδοθεί στην ασθένεια του χάνει την διάθεση του να συνεχίσει να ζεί. Το ρέικι απο την άλλη μεριά προκαλεί βαθιά χαλάρωση και υποστηρίζει τους σωματικούς αμυντικούς μηχανισμούς.

Το Ρέικι αυτή την στιγμή είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη και πλέον αποδεκτή μέθοδος απο γιατρούς της λεγόμενης δυτικής ιατρικής.

Στο νοσοκομείο  του Hartford του οποίου οι νοσηλεύτριες έχουν εκπαιδευτεί στο Ρέικι, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το Ρέικι είναι μια μέθοδος που βοηθά το άτομο να ηρεμεί, να αποβάλει με ευκολία όλα τα αρνητικά συναισθήματα, να μειώνει τον πόνο και να επιταχύνει την δράση της φαρμακευτικής αγωγής του.

Πάρα πολύ συχνά οι γιατροί – νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται από τη διεύθυνση του νοσοκομείου να προσφέρουν θεραπεία Ρέικι σε ασθενείς. Το συμπέρασμα του νοσοκομείου είναι ότι η εισαγωγή του  Ρέικι είναι το πιο ωφέλιμο και αποτελεσματικό πρόγραμμα που έχουν εφαρμόσει ποτέ για τους ασθενείς τους.

 

Ταυτόχρονα μεγάλα κέντρα αντιμετώπισης του καρκίνου δημιουργούν τμήματα Reiki καθώς διαπιστώθηκε ότι το Reiki  έχει άλλη μία σημαντική ιδιότητα: σε ασθενείς που έκαναν χημειοθεραπεία, διαπιστώθηκε πως οι παρενέργειες των σκευασμάτων που χορηγούνται ήταν πολύ λιγότερες σε όσα άτομα δεχόντουσαν Reiki κατά τη διάρκεια της. Σε αντίθεση με τις σύγχρονες μεθόδους που αντιμετωπίζουν την ασθένεια ως κάτι μεμονωμένο, το Ρέικι αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως σύνολο επεμβαίνοντας όχι μόνο στο σώμα αλλά και στη ψυχή και στο πνεύμα.

Το Reiki δεν αντικαθιστά σε καμιά περίπτωση τον γιατρό, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν υπόσχεται θεραπεία με την σύγχρονη έννοια της λέξης.

Πανελλήνιος Σύλλογος Ρέικι.

#########