Έρευνες γίνονται σήμερα σχετικά με την μαγνητική ιδιότητα του νερού και γενικά του υγρού στοιχείου. Αποδεικνύουν ότι η μοριακή δομή του νερού διαμορφώνεται σύμφωνα με το περιβάλλον, φυσικό, εικονικό, ηχητικό,  ψυχικό, νοητικό.

Νέα ευρήματα φέρνει πρώτος ο Ιάπωνας επιστήμων Masaru Emoto («To μυστικό μήνυμα του νερού») και άλλοι.

Οι ανακαλύψεις τους είναι συγκλονιστικές και  διαφωτιστικές για την ζωή και την ανάπτυξή μας, σ’όλες τις ηλικίες.Η επίδραση που το νερό δέχεται από τον θετικό λόγο το ξέραμε  από τον θρησκευτικό  χώρο: κατά τον αγιασμό των νερών στα Θεοφάνεια, πίνουμε το αγιασμένο νερό και δεχόμαστε τις ευεργεσίες του, γνωρίζοντας ότι ο ιερός λόγος του ιερέα του έδωσε μια ιδιαίτερη δύναμη.

Ο πλανήτης μας είναι ένας πλανήτης υδάτινος: περιστοιχίζεται από νερό, τις θάλασσες, τα νέφη και τη βροχή, έχει ποταμούς, πηγές, λίμνες. Και το σώμα όλου του φυτικού, ζωικού και ανθρώπινου βασιλείου είναι γεμάτο νερό (το αίμα μας, με άλλα στοιχεία μαζί βέβαια). Όλα τα νερά είναι συντεθειμένα από 2 άτομα υδρογόνου και 1 οξυγόνου, δηλ. τα χημικά στοιχεία τους είναι ίδια. Είναι όμως όλα τα νερά ίδια; Όχι, μας εξηγεί ο δρ Masaru Emoto. Το νερό δέχεται και εγγράφει μέσα του πληροφορίες από το περιβάλλον. Ανάλογα με το κάθε περιβάλλον και επομένως με την ιδιαιτερότητα των πληροφοριών που δέχεται, το κάθε “νερό” είναι τελείως διαφορετικό, ως προς την μοριακή του δομή, την “ποιότητά” του από κάποιο άλλο.

Από τις έρευνες προκύπτει, ότι όχι μόνον το φυσικό περιβάλλον αλλά και το νοητικό και ψυχικό περιβάλλον, ακόμη και το μουσικό, χρωματικό, αλλά και το νοηματικό περιβάλλον (σκέψεις, συναισθήματα) που μας περιστοιχίζουν, που εξελίσσονται δίπλα μας όλα μεταβάλλουν την υγρή μας ύπαρξη.

Το νερό είναι στοιχείο ζωντανό και σε συνεχή μεταβολή.

Ο σύγχρονος αυτός επιστήμων δρ. Masaru Emoto πάγωσε σε συγκεκριμένη θερμοκρασία δείγματα νερού, τα οποία εξέθεσε προηγουμένως σε ορισμένη μουσική, που έβαλε να ηχεί, ώστε το νερό να «ακούει» – άλλοτε διασήμων κλασικών συνθετών, ή μουσική παραδοσιακή ή τραγούδια που άφησαν εποχή ή αντίθετα κομμάτια “heavy metal” “σκληρού ροκ” κ.α. Αυτά τα δείγματα νερού τα εξέθεσε επίσης σε διάφορες λέξεις -κολλώντας γραμμένες ετικέτες- όπως “αγάπη”, “ευγνωμοσύνη”, “σ’ευχαριστώ”, “σε παρακαλώ”, “είσαι θαυμάσιος” ή αντίθετα: “σε μισώ”, “είσαι ηλίθιος” κλπ. Τα εξέθεσε έπειτα σε εικόνες  -κολλώντας τες έξω από το μπουκάλι με το νερό),  πορτρέτα του Χίτλερ ή της Μητέρας  Τερέζας! κλπ.

Φωτογράφισε στη συνέχεια αυτά τα δείγματα παγωμένου νερού και με έκπληξη είδε ότι το κάθε δείγμα νερού παρουσίαζε κρυστάλλους διαφορετικών εικόνων: σχημάτων και χρωμάτων.

Τα θετικά μηνύματα, η αρμονική μουσική, οι θετικές λέξεις, οι εικόνες καλών ανθρώπων έδωσαν στο νερό ωραία σχήματα – πενταγωνικά με ωραία χρώματα που χαίρεσαι να τα βλέπεις.

Ασχημάτιστα, άσχημα, άχρωμα, σε χρώματα βρώμικα και σχήματα ακανόνιστα και δυσάρεστα έδωσαν τα δείγματα νερού που είχαν εκτεθεί σε αρνητικές λέξεις, σκληρή μουσική και καταστροφικούς ανθρώπους!

Ο δρ Masaru Emoto φωτογράφισε (μετά από το πάγωμα σε ειδική θερμοκρασία) άπειρο αριθμό δειγμάτων νερού και έβλεπε στη συνέχεια με έκπληξη την αντιστοιχία που υπήρχε ανάμεσα στο νόημα των λέξεων, των εικόνων, της μουσικής κλπ. και στις εικόνες που σχηματίζονταν στο νερό.

Το ίδιο έκανε παίρνοντας δείγματα νερού από υπέροχα φυσικά τοπία, τα οποία έδειξαν υπέροχες εικόνες σε σχήματα και χρώματα και άλλα δείγματα από νερά ρυπασμένων αστικών περιοχών – που έδειξαν εικόνες άσχημες, λειψές.

Απ’όλη την έρευνα και πολλές ακόμη έρευνες άλλων ερευνητών που ακολούθησαν, προκύπτει ότι το νερό είναι ένα στοιχείο ζωντανό, μαγνητικό – δέκτης των γύρω επιδράσεων.

Όλοι ξέρουμε από εμπειρίες μας ότι οι αρνητικές μας σκέψεις, μας αρρωσταίνουν… Είναι φυσικό, αφού αρρωσταίνουν το αίμα μας αλλάζοντας την ποιότητά του και μέσω του αίματος το ψυχικό μετατρέπεται σε βιοχημικό …Αλλά ευτυχώς και το αντίθετο συμβαίνει, οι θετικές μας σκέψεις, η χαρά, η αισιοδοξία μας μάς δυναμώνουν! Αυτή η νέα γνώση μας εξηγεί ορισμένες απόψεις των αρχαίων μας προγόνων:  Έλεγαν πόση σημασία έχει η σωφροσύνη των νέων πριν ακόμη συλλάβουν παιδί, Και ότι από μια άτακτη ζωή «τα σπέρματα γίνονται μοχθηρά»! (Πυθαγόρας). Μα φυσικά, το γενετικό υλικό του άνδρα, αλλά και της γυναίκας, είναι υγρό, επομένως αλλάζει ποιότητα, ανάλογα με τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα βιώματά τους. Κάθε υγρό, τώρα ξέρουμε, δεν είναι ίδιο… παρά μόνον ως προς την χημική σύσταση.

Σιωπηλά διαπαιδαγωγούμε τους πλησίον μας ανθρώπους  και δεχόμαστε διαπαιδαγώγηση!

Κι αυτό που συμβαίνει με τους νευρώνες-καθρέπτες μας, που επίσης δέχονται σκέψεις, συναισθήματα του πλησίον, σαν να τα καθρεφτίζουν, συμβαίνει με όλο μας το υδάτινο σώμα, που υφίσταται συνεχώς αλλοιώσεις από το περιβάλλον του, και το πρώτο περιβάλλον του είναι οι δικές μας σκέψεις, συναισθήματα, βιώματα!

 Να γιατί οι αρχαίοι και οι νεώτεροι Έλληνες έδιναν τόση σημασία στις δικές μας καλές σκέψεις και συναισθήματα αλλά και στις καλές συναναστροφές! 

Το νερό δέχεται την νοηματική ποιότητα του περιβάλλοντος και με την σειρά του δίνει σ’αυτόν που θα το χρησιμοποιήσει Υγεία και Ομορφιά ή Ασθένεια.

Αυτός ο κανόνας ισχύει εξ ίσου και στα ζώα. Οι αγελάδες που άκουαν μουσική  αύξαναν το γάλα τους! Οι ντομάτες γίνονται νοστιμότερες… Οι μουσικές δονήσεις  προκαλούν ορισμένες δεξιότητες.

Το νερό δέχεται τις δικές μας αρνητικότητες, όταν λουζόμαστε. Απλή εμβάπτισή μας στο νερό και συνερχόμαστε, τα αφήσαμε μέσα του. (Εννοείται ότι δέχεται επίσης την αρμονία της ψυχής μας).

Πριν  να τελέσουν τον γάμο στην Αρχαία Ελλάδα έπρεπε η νύφη και ο γαμπρός  να καθαρθούν λουόμενοι στην πηγή Καλλιρόη  και αλλού…

Το μήνυμα του νερού και η εμβρυική ύπαρξη

Ο ενήλικος άνθρωπος, κατά 75% από νερό, και το παιδί και το έμβρυο, κατά 90%-95%, δέχονται τις επιδράσεις του περιβάλλοντος μέσω του αίματός τους. Οι επιδράσεις αυτές αλλάζουν την ποιοτική δομή του αίματος, κι αυτό το αίμα που κυκλοφορεί και αρδεύει εγκέφαλο κι όλα τα όργανα, συστήματα, ιστούς, αλλάζει εξ ίσου την δική τους δομή (προς το καλύτερο ή το χειρότερο ) με άλλες λέξεις επηρεάζει την υγεία τους και τον ψυχισμό τους προς το καλύτερο ή το χειρότερο.

(Να λοιπόν πώς η νέα γνώση δίνει νέα εφόδια στην ερμηνεία της επίδρασης της εγκύου προς το έμβρυο και της αξίας της Προγεννητικής Αγωγής που εκείνη και ο πατέρας δίνουν στο παιδί.

Μέσω του πλακούντα και του αίματος της μητέρας, που άμεσα έχει δεχθεί την επιρροή των σκέψεων και συναισθημάτων της, των βιωμάτων της και των αισθητηρίων εντυπώσεών της, αλλά και απ’ευθείας, το έμβρυο, που κολυμπάει στο αμνιακό υγρό, δέχεται την ποιότητά της, την ποιότητα των εικόνων που εκείνη, με την δική της ποιότητα, δημιουργεί στο αίμα της, το οποίο σχηματίζει επίσης το παιδί της αλλά και απ’ευθείας στο έμβρυο, ύπαρξη υδάτινη κατά 90%-95%.)

Το έμβρυο, είπαμε, κολυμπάει στο αμνιακό υγρό και δομείται – μέσω της πλακούντιας κυκλοφορίας από το αίμα, που έχει ήδη δεχθεί  την φυσική και την ψυχοπνευματική ποιότητα της μητέρας αλλά και του πατέρα δίπλα του και του περιβάλλοντος.

Είναι υψίστης σημασίας η Μητέρα και ο Πατέρας δίπλα της αυτό να το γνωρίζουν και να του προσφέρουν την γαλήνη και χαρά της ύπαρξής τους, την ομορφιά της φύσης, την λάμψη του ήλιου και των αστεριών, τα χρώματα του ουρανού και των λουλουδιών, την άπειρη αρμονία των ελληνικών μνημείων και την άπειρη αρμονία της καλής μουσικής,  των ελληνικών λέξεων… εξ ίσου την αμέριστη αγάπη τους, και τις ευχές τους, τις εικόνες της φαντασίας τους και τον θετικό τους λόγο, ότι αυτός ο άνθρωπος θα έχει Σοφία, Καλοσύνη, Χαρά, Εντιμότητα, Δικαιοσύνη, κι ότι θα ευεργετήσει αργότερα, με την θετική του ύπαρξη το περιβάλλον του, τους ανθρώπους, τον κόσμο.

Η γνώση για την μαγνητική, δεκτική φύση του νερού δίνει στην μητέρα έγκυο και στην μικρομητέρα ένα ακόμη απλό εργαλείο για το πώς μπορούν να βοηθήσουν την σωστή διάπλαση και σωστή ανατροφή του παιδιού τους. Αρκεί να προσέξουν το περιβάλλον που οι δύο γονείς διαμορφώνουν για το παιδί τους όσο είναι στην κοιλιά και κατόπιν.

Τα πειράματα του δρος Masaru Emoto με τα δείγματα μουσικής εξαίρουν την απέραντη αρμονία της μουσικής του Mozart, του Chopin αλλά επίσης και των δημοτικών τραγουδιών (που η πατρίδα μας μπορεί γι’αυτά να σεμνύνεται).

Τα δημοφιλή τραγούδια των μεγάλων συνθετών μας Χατζηδάκη, Θεοδωράκη και άλλων, που ίδια δεν θα βρούμε πουθενά, και μάλιστα εκείνα που έχουν αισιόδοξα λόγια (είδαμε πόσο και οι λέξεις επηρεάζουν το νερό) είναι καταλληλότατα.

Έρευνες έγιναν σε δύο ομάδες εγκύων. Η μια ομάδα δεν σκεπτόταν καθόλου το παιδί τους, η άλλη το σκεπτόταν και το αγαπούσε, προσευχόταν γι’αυτό. Στην πρώτη ομάδα τα παιδιά που γεννήθηκαν εμφάνισαν πολλαπλά προβλήματα υγείας, πολύ περισσότερα από τα παιδιά της άλλης ομάδας. 

Το χάδι μητέρας και πατέρα πάνω από την κοιλιά μεταφέρει την αγάπη τους και την χαρά τους για τη νέα ύπαρξη. Κι εκείνο δέχεται αυθόρμητα αυτήν την χαρά της ζωής, την αισιοδοξία, που θα γίνει αργότερα αγάπη για τον συνάνθρωπο και τη ζωή και δύναμη αντιμετώπισης  συνθηκών δύσκολων στην μετέπειτα ζωή του.

Ιωάννα Μαρή, επίτ. Σύμβουλος Επικρατείας, ψυχολόγος, Πρόεδρος της «Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής» και συνεργάτες