Μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες του medNutrition για τη χρονιά που πέρασε, αλλά και τη χρονιά που ήρθε, είναι εκείνη με τον σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων και Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι.), που σαν στόχο έχει την ενημέρωση και τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους, σε θέματα διατροφής.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, το medNutrition διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στην εκστρατεία ενημέρωσης του Κ.Ε.Φ.Ι. για τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Διαιτολόγοι του medNutrition ανέλαβαν την επιστημονική επιμέλεια του ενημερωτικού εντύπου της καμπάνιας «ΤΡΟΦΟΣ», ενώ δύο διαιτολόγοι- επιστημονικοί συνεργάτες του medNutrition, οι κ.κ. Δήμητρα Γιαννακούλια και Αλεξία Θωμοπούλου, έχουν αναλάβει να δίνουν έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στο forum της ΤΡΟΦΟΥ (http://www.trophos.gr/). Σαν ένα επόμενο βήμα, εξετάζεται η πιθανότητα παροχής διατροφικής υποστήριξης σε ασθενείς με καρκίνο, από συνεργάτες του medNutrition, μέσω τηλεφώνου.

Στο πλαίσιο της «ΤΡΟΦΟΥ», συνεργάτες του medNutrition έxουν λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, μιλώντας για τη διατροφή στον καρκίνο.

Ωστόσο, η συνδρομή της ομάδας του medNutrition στην προσπάθεια του Κ.Ε.Φ.Ι. δεν σταματά εκεί.

Διαιτολόγος –συνεργάτης του medNutrition επισκέπτεται δύο φορές τον μήνα τα γραφεία του Κ.Ε.Φ.Ι. και παρέχει διατροφική ενημέρωση στους ασθενείς, δίνοντας πληροφορίες και απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με τη συμβολή της διατροφής στην αντικαρκινική θεραπεία. Επιπλέον, η Κλινική διαιτολόγος – Διατρoφολόγος MSc κ. Ευσταθία Παπαδά μίλησε πρόσφατα στην ημερίδα του Κ.Ε.Φ.Ι. για τον ρόλο της διατροφής στην αντιμετώπιση του καρκίνου, συμπληρωματικά με τη φαρμακευτική αγωγή. 

Ως το πρώτο ελληνικό και κυριακό portal διατροφής, με περίπου 80.000 μοναδιαίους χρήστες τον μήνα, είμαστε τέλος αρωγοί σε κάθε ενέργεια του K.E.Φ.Ι. σε επικοινωνιακό επίπεδο, προβάλλοντας τις δραστηριότητες του συλλόγου και τις ενέργειες της καμπάνιας ΤΡΟΦΟΣ, μέσα από τις σελίδες μας. 

#########