Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών της παγκόσμιας αγοράς και opinion leaders, ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ οργανώνει εφέτος το 4ο Συνέδριό του «Αύριο Ένα Νέο Επάγγελμα». Το Συνέδριο   θα διεξαχθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 διαδικτυακά.

Στο επίκεντρο της θεματολογίας βρίσκεται ο αναγκαίος μετασχηματισμός του Ελληνικού Φαρμακείου, εξαιτίας των ταχύτατων αλλαγών στην παγκόσμια οικονομία, που ωθούνται από την 4η βιομηχανική επανάσταση, καθώς και των αλλαγών που επέρχονται στο χώρο της υγείας και της παγκόσμιας φαρμακευτικής αγοράς. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν οι νέες ανάγκες στο πεδίο της υγείας καθώς και το μοντέλο του Φαρμακείου που καλείται να τις εξυπηρετήσει, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του και ο νέος ρόλος του φαρμακοποιού στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Επίσης, η αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων που αναπτύσσονται και ενσωματώνονται παγκοσμίως στην Υγεία, σε συνδυασμό με τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες που απαιτεί η αντιμετώπιση της Covid-19.

Το 4ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο της διακίνησης, χορήγησης και λιανικής πώλησης φαρμάκων και OTC αλλά και των προμηθευτών τους.

 Το 4ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ εξαιτίας της φετινής του θεματολογίας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, καθώς θα φιλοξενήσει ομιλητές που το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει για πρώτη φορά. Ενδεικτικά,  μεταξύ αυτών είναι:

1.     Ο Dominique Jordan, Πρόεδρος της FIP (Παγκόσμια Ομοσπονδία Φαρμακοποιών).

2.     Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου (LSE).

3.     George Tambassis, Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Αυστραλίας και του World Pharmacy Council.

4.     Ο Ιωάννης Κλάππας, φαρμακοποιός στο Somerset της Αγγλίας ο οποίος για μέρες νοσηλεύτηκε σε κώμα εξαιτίας της μόλυνσής του από τη νόσο Covid-19.

5.     Paul Ευμορφίδης, Ιδρυτής της εταιρείας COCO-MAT με μία out of the box presentation.

Επίσης θα συμμετέχουν Έλληνες  φαρμακοποιοί από την Ελλάδα και από άλλες χώρες :  Κατσόγιαννης Ηλίας Αθήνα,  Μαρίνος Λευτέρης Αθήνα,  Μουρατίδης  Γιάννης Vaxjo  Σουηδίας, Σωτηρόπουλος Βασίλης, νοσοκομειακός φαρμακοποιός στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Οι εκπρόσωποι του Τύπου θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ζωντανά τις ερωτήσεις τους μέσω της καινοτόμας διαδραστικής πλατφόρμας που θα χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου

Η θεματολογία θα αναπτυχθεί γύρω από τις νέες συνθήκες που δημιουργούν σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου και ιδιαίτερα στο χώρο του φαρμακείου, η εξέλιξη της τεχνολογίας, η ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, η είσοδος διεθνών εταιρειών τεχνολογίας στο χώρο της φαρμακευτικής αγοράς, οι ανατροπές που επέφερε η νόσος Covid-19, αλλά και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έγιναν και απαιτούνται για την οχύρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού. Ειδικότερα:

  • Κατά αποκλειστικότητα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών (FIP), Dominique Jordan, μιλάει για πρώτη φορά στους Έλληνες Φαρμακοποιούς για τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν αλλά και πώς οι συνεργασίες μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον των φαρμακείων.
  • Επιπλέον, φαρμακοποιοί από χώρες που επλήγησαν δραματικά από τη νόσο Covid-19 θα μιλήσουν ζωντανά για τις ανάγκες των ασθενών την ψηφιακή μετα-Covid-19 εποχή και πώς αυτές θα διεκπεραιώνονται εντός των φαρμακείων.
  • Ακόμα, η έννοια της αυτοφροντίδας εντός του φυσικού χώρου του φαρμακείου και πώς θα συμβάλλει σε πιο υγιή Εθνικά Συστήματα Υγείας.
  • Experts του ηλεκτρονικού επιχειρείν θα αναφερθούν στο αναγκαίο πλέον digital transformation και θα δώσουν κατευθύνσεις για μια επιτυχημένη μετάβαση. Επίσης θα γίνει αναφορά για το αν οι φαρμακοποιοί αξίζει να επενδύσουν σε προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσονται για να καλύψουν υγειονομικές ανάγκες.
  • Παράλληλα, αξίζει να τονιστεί πως κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ οι βασικοί partners του φαρμακείου θα καταθέσουν τις γνώσεις τους για το πώς θα εξελιχθούν οι μελλοντικές συμμαχίες μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας, των εταιρειών προϊόντων φαρμακείου για τη μελλοντική ενδυνάμωση και εδραίωση της συνεργασίας τους.

Σημειώνεται πως θα προσκληθούν περισσότερα από 10.000 άτομα, φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα, στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών και θεσμικοί φορείς.