Ηταν η τελευταία γυναίκα που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα και ζούσε ακόμα.

Ο δρ Κάρλο Μπάβα, που ήταν ο προσωπικός της γιατρός, επιβεβαίωσε τον θάνατό της στο Associated Press. Έσβησε ενώ καθόταν στην πολυθρόνα της στο σπίτι της στην Βερμπάνια, μια μικρή πολιτεία στην Λίμνη Ματζόρε της Βόρειας Ιταλίας.

Η Εμα Μοράνο είχε γεννηθεί στις 29 Νοεμβρίου του 1899 και πολλοί πιστεύουν ότι ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος στον κόσμο.
Είναι η μεγαλύτερη από οκτώ αδέλφια (τα άλλα επτά μικρότερα αδέλφια της έχουν πεθάνει).

Η ίδια άφησε τον βίαιο άνδρα της το 1938, λίγο μετά τον θάνατο του γιου της σε μικρή ηλικία και έζησε μόνη της, δουλεύοντας σε εργοστάσιο για να βγάλει τα προς το ζην. Η ίδια υπερασπιζόταν φανατικά την ανεξαρτησία της, καθώς είχε προσλάβει νοσοκόμο μόλις πέρυσι, αν και δεν έχει φύγει από το μικρό διαμέρισμά της εδώ και 20 χρόνια, και πέρναγε τον περισσότερο χρόνο της στο κρεβάτι από πέρυσι. Αν και το μυαλό της λειτουργούσε κανονικά, άκουγε ελάχιστα, μιλά με δυσκολία και δεν έβλεπε αρκετά καλά για να δει τηλεόραση, οπότε τον περισσότερο καιρό κοιμόταν.
Σύμφωνα με τη Gerontology Research Group (GRG), μια ομάδα Αμερικανών ερευνητών που επικεντρώνουν το έργο τους στα ηλικιωμένα πρόσωπα, η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου είναι πλέον η Τζαμαϊκανή Βάιολετ Μπράουν, που γεννήθηκε την 10η Μαρτίου του 1900.

Ακολουθώντας τη συμβουλή που της έδωσε ένας γιατρός όταν ήταν 20 ετών, έτρωγε για σχεδόν έναν αιώνα τρία αυγά την ημέρα, δύο ωμά κι ένα βρασμένο, λίγο κρέας και πολύ λίγα φρούτα ή λαχανικά.

Συνάρπασε τον ιατρικό κι επιστημονικό κόσμη η δίαιτα που ακολουθούσε, η οποία της χάρισε μακροζωϊα.